AnmeldelseFestivalnytKoncerterKoncertgalleri

SKYND i Vega

Mysticismen spædte sig i Lille VEGA lørdag, da SKYND blæser slagkraftige og højpotente sange om menneskets skyggesider ud i salen. Se billeder og læs vores anmeldelse her.

SKYND var sidst i Danmark i sommers, hvor de gæstede Copenhell.

Nu er de i Lille VEGA og melder alt udsolgt. Det er et unikt og spændende vokalunivers der rammer publikum. SKYND er forsanger og med sig på scenen er den mangeårige producer og multiinstrumentalist “F” samt en trommeslager, der er med når de spiller live. SKYND iført headpiece med lang gul hestehale og den karakteristiske makeup og de to andre klædt i sorte kapper med masker, hvor munden er syet sammen.

Musikken er kul sort og melankolsk metal/industriel rock der trækker publikum ind i ubegribelige og brutale kriminalsager, hvor detaljerne omkring drab der er sket i virkeligheden og menneskets ondskab danner udgangspunkt for teksterne.

SKYNDs kunstneriske tilgang kombinerer det visuelle, lyd og tekst på en måde, der giver publikum en dybtgående og intens oplevelse. Vokalen er stærk og spænder bredt. SKYNDs bidrag til true crime-musikscenen har gjort dem bemærkelsesværdige og har tiltrukket en dedikeret fanbase.

Uanset hvor brutalt SKYNDs tekstunivers er, er det næsten umuligt ikke at blive draget ind i det.

Jeg er som mange andre forfærdet over de virkelige handlinger deres true-crime tekster tager afsæt i, men jeg efterlades fortabt i musikken, tiltrukket og fascineret over vokalen og den måde SKYND formidler den dybeste ondskab i mennesket.

★★★★★☆

 

Foto & tekst: Una Streit Larsen.

 

Lignende artikler

Back to top button