Koncerter

Danske WhoMadeWho løfter sløret for kommende live verdensturné

Danske WhoMadeWho annoncerer deres kommende live verdensturné, der sætter sejl den 11. november 2023 og slutter i Forum Black Box i København den 6. april 2024.

Danske WhoMadeWho løfter sløret for kommende live verdensturné, som bringer dem til Forum Black Box i april 2024.

Ud over den signaturlyd, som har gjort WhoMadeWho til et anerkendt elektronisk live act verden over, vil trioen levere en koncertoplevelse med spritnyt scenedesign skabt i samarbejde med det verdenskendte danske arkitekturfirma Bjarke Ingels Group (BIG). De nye visuals vil blive bragt til live af samarbejdspartnerne flora&faunavisions, EyeMix Studios og Christopher Mulligan.

Det verdenskendte live act vender hjem

Siden WhoMadeWho startede for over et årti siden, har Tomas Høffding, Tomas Barfod og Jeppe Kjellberg været kendt for at skubbe til grænserne med deres elektroniske fusion af indie, disco og techno. Bandets live gigs har fået ry for at være helt særlige og bl.a. talt live-optrædener ved Abu Simbel-templet i Egypten i 2022 samt Coachella i 2023.

Kombineret med deres samarbejder med nogle af de største elektroniske navne har trioen cementeret sin position i industrien. En position, man har kunnet følge gennem syv studiealbums, der senest har bragt 2022-pladen ‘UUUU’, som fik bred anmelderros for sin reflekterende og legesyge lyd.

Verdensturnéen starter 11. november 2023 i Istanbul og vil derudover tage bandet forbi bl.a. Paris, Berlin, New York City, Los Angeles og London såvel som hjembyen København.

“Vores nye sceneshow bliver det mest ambitiøse og gennemførte, vi nogensinde har lavet, og vi kan næsten ikke vente med at præsentere det for vores danske hjemmepublikum. Selvom vi har været verden rundt, er det efterhånden længe siden, vi har givet en headline-koncert i København. Derfor lover vi også at give en helt særlig aften i Forum til april,” siger WhoMadeWho.

Sceneshow designet med Bjarke Ingels Group

I samarbejde med BIG går WhoMadeWho efter at hæve barren for bandets nye live show. Samarbejdet opstod allerede til Burning Man-festivalen i 2018, hvor parterne mødte hinanden. Her udstillede BIG ‘The Orb’ – en enorm, oppustelig spejlkugle, som svævede rundt over Black Rock Desert i Nevada.

“Vores design til WhoMadeWhos scene bygger videre på vores tidligere erfaringer med oppustelige kreationer som ‘Skum’ og ‘The Orb’. Med maksimal visuel effekt fungerer den oppustelige kugle som lærred for fængslende tredimensionelle videoprojektioner og hæver koncertoplevelsen til et nyt niveau,” siger Jakob Lange, Partner og Director of BIG Products hos Bjarke Ingels Group.

For bedst at implementere BIG’s verdenskendte arkitektoniske færdigheder ind i WhoMadeWhos energifyldte optrædener kommer flora&faunavisions ind i billedet – et hold, som har lavet scenekonstruktioner for nogle af de største musikalske navne.

“Vores samarbejde med WhoMadeWho har været en udforskning på tværs af genrer, hvor vi har skabt visuelle systemer, der reagerer i realtid på bandets numre, samtidig med at de tager publikum med på en følelsesmæssig rejse,” siger flora&faunavisions.

Det kreative samarbejde fuldendes af EyeMix Studios, som står for at lave visuals til sceneshowet. Det LA-baserede agentur kombinerer AI-teknologi med andre avancerede grafiske værktøjer for at skabe kreative backdrops.

“I vores øjne er WhoMadeWhos lyd den elektroniske essens af Pink Floyd. I nutidens live performance-landskab forventer publikum, at det visuelle er en grundlæggende del af oplevelsen. Vi sigter efter at udnytte denne audiovisuelle synergi til at styrke kunstnernes forbindelse til deres fans,” siger Solo Avital og Ariel Vromen, grundlæggerne af EyeMix Studios.

Flere byer til WhoMadeWhos verdensturné annonceres snarest.

Om WhoMadeWho
Det danske band WhoMadeWho har sat sit aftryk på den globale musikscene med deres genredefinerende lyd. Trioen, der består af Tomas Høffding, Tomas Barfod og Jeppe Kjellberg, har leveret anmelderroste produktioner samt verdenskendte live-optrædener og samarbejder med nogle af de største navne på den elektroniske musikscene. 

Om Bjarke Ingels Group (BIG)
Bjarke Ingels Group er en gruppe af arkitekter, designere, urbanister, landskabsfagfolk, forskere, opfindere, indretnings- og produktdesignere med base i København, New York, London, Barcelona, Shenzhen og Los Angeles. Studiet ledes af Bjarke Ingels og er i øjeblikket involveret i projekter i hele Europa, Amerika, Asien og Mellemøsten. BIG’s arkitektur opstår ud fra en omhyggelig analyse af, hvordan moderne liv konstant udvikler sig og ændrer sig. BIG mener, at ved at ramme det frugtbare overlap mellem det pragmatiske og det utopiske kan arkitekter finde friheden til at ændre planeten, så den passer bedre til moderne livsformer.

Om flora&faunavisions
flora&faunavisions er hjernerne bag scenedesignet til Solomun +1 / Diynamic Music, Paul Kalkbrenner og Genius Da Vinci-oplevelsen med DJ Sasha. De omdefinerer grænserne inden for kunst, teknologi, sanseoplevelser og den menneskelige opfattelsesevne. Med en imponerende portefølje, der spænder alt fra rave-fester til operahuse, modeshows og museumsinstallationer, har flora&faunavisions samarbejdet med anerkendte spillesteder og festivaler over hele verden, herunder Coachella og operahuset i Australien.

Om EyeMix Studios
WhoMadeWho giver deres live-optræden et løft ved at samarbejde med EyeMix Studio i Los Angeles. Deres fælles mål er at skabe en visuel fortælling inden for liveoptrædener. Ved at benytte banebrydende projektionsmetoder og revolutionerende visualiseringsteknologier kombinerer dette partnerskab kraften fra AI med andre avancerede visualiseringsværktøjer. I hjertet af dette ambitiøse projekt står Ariel Vromen, en anerkendt filminstruktør, og Solo Avital, en digital kunstner kendt for sine avantgardeværker. Sammen har de over 20 års ekspertise inden for filmproduktion, digital kunst og efterproduktion.

 

Billetpriser: 340 kr. + gebyr

Billetsalget starter 3. november kl. 10:00 via livenation.dk og ticketmaster.dk

Der vil være presale 2. november kl. 10:00 for Live Nation nyhedsbrevsmodtagere og på livenation.dk, hvis man opretter en bruger

 

Lignende artikler

Back to top button