GalleriKoncerterKoncertgalleriUncategorized

Aarhus Folk Festival med svensk es i ærmet

Det er en lille festival med i virkeligheden ikke så mange koncerter spredt rundt omkring på århusianske spillesteder, men til gengæld er der rigtig god kontakt til publikum med workshops, fællesspisning og... Ja... I dette tilfælde svensk folkemusik!

Aarhus Folk Festival er en lille fire-dags-festival som halvvejs er koncerter, mens den anden halvdel består af inkludering af publikum, dvs. åbent hus, fælles-jam, fællesspisning, fælles-yoga, fællesdans…

Der bliver gjort et stort nummer ud af at inkludere alle, og ved fredagens dobbelt-koncert – som også inkluderede festivalens hovednavn – var stemningen imødekommende og meget afslappet.

Det hele foregik i det tidligere Atlas, nu Turkis, som mildt sagt er blevet alternativt indrettet med persiske tæpper, forskudte platforme og andre indretninger, som slet ikke ligner et normalt koncertsted. Konstellationen af folkemusik og alternativ indretning viste sig at være glimrende til det veloplagte svenske band Väsen & Ale Möller (som egentlig er en duo med besøg af Ale), der med godt humør og musikalsk talent tryllebandt publikum med deres fremragende samspil og muntre anekdoter.

Vi skal dog heller ikke glemme opvarmningsbandet, danske Ragna, som også høstede stort bifald for deres ligeledes glimrende præstation.

Aarhus Folk Festival er en lille festival hvad angår antallet af koncerter, men har hjertet på helt rette sted! Sidder du med korslagte arme – eller bare lidt tvivl – om hvorvidt folkemusik er noget for dig, så er svaret sandsynligvis “ja”! Aarhus Folk Festival er et godt bud på hvordan du kan komme ind i “kampen”.

Festivalen forsætter frem til og med søndag med diverse workshops – heraf flere gratis –  og hele festen slutter af med fremragende Tundra, som optræder på Gyngen søndag kl. 17.

Foto: Klaus Dreyer / Eventfotografi.dk

Lignende artikler

Back to top button