FestivalnytLine-up

Knejpe Festival tilbage for fuld og festlig stormstyrke

Inden længe ruller den vindblæste og skibskæve Knejpe Festival atter af stablen i Helsingør. Traditionen tro byder den todages folkefest på et hav af banditbands og krudtorkestre og naturligvis masser af sømandsmusik fra verdenshavene.

Under titlen ’Sammen til søs’ fejrer festivalen i år sammenholdet og samspillet, der får tingene til svinge, når bølgerne går højt, knejperne skal lastes, og vi sammen kan fejre endnu en udgave af den traditionsrige Knejpe Festival.

”At være sammen om musikalske oplevelser med vores gæster er en fantastisk følelse. Knejpe Festival giver en skøn fællesskabsfølelse på alle fronter. Her er festivalen jo det tilbagevendende højdepunkt, som både gæster og vi knejper har glædet os rigtig meget til. Igen i år ser vi frem til igen at være med til at skabe liv og sammenhold under festivalen,” udtaler Tina Standhardt, indehaver af Holger Danske Bar, der sammen med knejpe-ejerne på Axelhus, Bodega, Borgerkroen, Københavneren, Axelbar, Skum Ølbar, Hold An, Café Valdemar og Toldkammeret udgør hjertet i festivalen.

Fra shanties til slagsange

Publikum kan bl.a. glæde til musikalsk fest med sømandsmusik fra Havbryn, rock’n’roll-fioler med TrioSvin, slagsange med Sonjas Søstre og shanties med de lokale helte Kadrejerne. I alt optræder 20 bands på de 10 knejper henover festivalens 2 dage.

”Vi ser frem til et stærkt program med fart over feltet, shanties, musik man kan danse, grine og græde til,” udtaler festivalansvarlig og programlægger Georg Rasmussen.

Toldkammeret til de trætte ben

Traditionen tro lægger kulturhuset Toldkammeret også skrå brædder til festlige koncertaftener. Som eneste knejpe er der her entre-betaling. Til gengæld kan man være sikker på en behagelig siddeplads aftenen igennem, skulle man enten være en træt havfrue, sørøverkaptajn eller blot have behov for at hvile bentøjet en smule.

Hele programmet for festivalen findes på kuto.dk, som også er stedet at booke billetter til koncertprogrammet på Toldkammeret.

FAKTA:

Lokalt samarbejde mellem kultur-erhverv

Festivalen arrangeres og kurateres af Kulturværftet i Helsingør og afvikles i et tæt samarbejde med en række af byens værtshuse og cafeer. Derudover arbejder festivalen sammen med en række lokale aktører og med støtte fra lokalt erhvervsliv. Årets sponsorer er hovedsponsor HN Tagentreprise samt Carlberg/Wiibroe, Hotel Skandia, Sjøbeck, Petersen Ure og Smykker, Willads & Vibe-Hastrup og EDC.

Maritimt merchandise

Som bølgeskvulpende ringe i kølvandet på Knejpe Festival er der gennem tiden udviklet alt fra en Knejpe Øl, Knejpe-krus, årsnål og tattoos tilgængeligt – naturligvis – på festivalens webshop. Under første år med corona – fulgte også en Knejpe Radio. Vil man i dag lytte til festivalen, kan man nyde festivalens festlige playliste på knejpe-festival.dk

Regionalt spillested

I 2021 indgik Kulturværftet aftale med Statens Kunstfond om at blive Regionalt Spillested. En status, der betyder, at kulturhuset hele tiden kigger efter nye måder at formidle og skabe gode rammer for den rytmiske musik lokalt, regionalt og nationalt. Knejpe Festival er en del af en strategi, der netop skal bidrage til dette og til udviklingen af den danske live musikscene.

Back to top button