KoncerterKoncertgalleri

GinmanBlachmanDahl på Paletten

Viborg have lørdag besøg af selveste Thomas Blachman, da han sammen med GinmanBlachmanDahl gav koncert på Paletten. Se billeder fra koncerten her.

Hvad får man når man blander en producer og Grammy vinder, en fhv. professor på Rytmisk Musikkonservatorium og Grammy vinde og musikchef fra Copenhagen Jazzhouse?
Man får en Jazz Trio som formår at forene swing, improvisation, sjov og traditioner med personlig fornyelse,
De 3 indtager scenen med stil uden ord og lader musikken tale. Giver plads, provokere og brillerer med respekt og ydmyghed for musikken.

Hvor mange jazzartister fokuserer deres udtryk inden for en afgrænset del af jazzens forgreninger og subgenrer, vælger GinmanBlachmanDahl frygtløst og modigt et udgangspunkt, som inkluderer hele musikhistorien fra kompleks kompositionsmusik over jazzens standardrepertoire til nedtonet tidløs minimalisme.

Fra stramt pulserende swingbeat til abstrakt opløste frie strukturer.

Samtidsmusik, som nok har rødder i jazzens klassiske smukke melankoli, men som samtidig peger mod et universelt møde mellem tre virtuose instrumentalister.

Et forsøg på at sætte tiden i stå i et selvforglemmelsens øjeblik i musikkens tjeneste.

Tre instrumenter taler sammen i et sprog renset for smalltalk og automatismer.

Publikum var forventningsfulde og fik deres forventninger opfyldt. Stemningen var i top og musikkerne nød opmærksomheden og intimiteten på Paletten.
Et spillested med oplevelsen i højsæde, fantastisk lyd og super stemning.

 

Foto og tekst: Torben Adsersen.

Lignende artikler

Back to top button