FestivalnytLine-up

O Days løfter sløret for 10 nye artister

Den københavnske festival O Days danner igen i år rammen for tre dages fest på Refshaleøen til august. I dag åbnes der for salget af 1 Day Tickets, hvor også 10 nye navne til musikprogrammet præsenteres, som byder på alt fra brasiliansk gadefest til norsk house.

Til sommer vender festen tilbage på Refshaleøen med plads til 5.000 gæster pr. dag, når O Days den 3. – 5. august inviterer festglade københavnere til tre dages oplevelser med arkitektur, mad og musik.

Kokoroko, Nia Archives, Todd Terje, Erika de Casier, Gazzi, Gop Tun DJs, JJ Paulo, Joy Anonymous, Julie Pavon og Kind Mod Kind bliver i dag præsenteret og tilføjet til et lineup allerede bestående af Jada og Underworld.

“De ti artister repræsenterer en bred vifte af elektronisk funderet musik. O Days er en dagsfest, og fælles for artisterne er, at de netop indbyder til en fest – på vidt forskellige måder. Fra Nia Archives friske bud på junglegenren, Todd Terjes skandinaviske disco til Gop Tuns moderne brasilianske gadefest,” siger Josefine Winding, festivalleder hos O Days, som også sætter ord på de danske artister:

“Erika de Casier har med sit elegante take på R&B slået sit navn fast internationalt, mens JJ Paulo med sine energiske liveshows har taget Danmark med storm. Begge er gode eksempler på, hvor høj kvalitet den danske musikscene kan byde på. Samtidigt spirer også nye talenter frem, hvor både Kind mod Kind og Julie Pavon begge er godt i gang med et større gennembrud.”

Kokoroko. Foto: Jessica Madavo

Indtil videre ser programmet således ud:

Torsdag den 3. august optræder Gop Tun DJs, Kokoroko, Kind mod Kind, Nia Archives og Todd Terje.

Fredag den 4. august optræder Underworld, Erika de Casier, Julie Pavon og Joy Anonymous.

Lørdag den 5. august optræder Gazzi, JJ Paulo og Jada.

Det gode håndværk i centrum

Bag O Days står bryggeriet ÅBEN, som i år har Live Nation med som samarbejdspartner. At det er et bryggeri, der står bag, smitter af i både musikken og alle andre led af festivalen ifølge stifter Philip Hulgaard.

“Som bryggeri er vi vant til at arbejde med en niche med det gode håndværk og nysgerrigheden i centrum. Den tankegang har vi taget med ind i O Days – i alt fra musikken, maden til arkitekturen på pladsen,” siger Philip Hulgaard. Han fortsætter:

“Derfor gør vi også en dyd ud af at skabe en platform, der hylder nysgerrigheden, og som både kan bære mere etablerede navne, men i høj grad også fremadstormende kunstnere, der ikke nødvendigvis har fået deres store gennembrud i Danmark endnu.”

Indtil videre har gæster haft mulighed for at købe 3 Days Tickets til hele festivalen. Men nu åbner O Days for salget af 1 Day Tickets, hvor tordag koster 400 kr. og fredag/lørdag koster 500 kr. Køb af billetter: http://www.odaysfestival.dk/tickets

Kort om artisterne

Kind mod Kind har på kort tid taget anmelderne med storm med deres kontrastfyldte univers, der balancerer mellem mørke elektroniske beats og forsangerens Julius falset.

Links: Spotify, Instagram

 

Det britiske stortalent Nia Archives er af BBC kåret som det næste store navn i 2023. Hun har allerede millionvis af Spotify-streams med musik inspireret fra 90’erne og 00’ernes drum’n’bass og jungle beats.

Links:  Spotify, Instagram

 

Gop Tun DJs kan bedst beskrives som et party-kollektiv fra São Paulo. Den Brasilianske DJ-gruppe er garant for at sætte gang i festen.

Links: Soundcloud, Instagram

 

Kokoroko er en prisvindende musikgruppe fra London, der sidste år udkom med deres debutalbum. De otte gruppemedlemmer deler en passion for afrobeat, soul og funk, hvilket skinner igennem i deres musik.

Links: Spotify, Instagram

 

Todd Terje er en norsk producer og DJ, der er kendt for sin blanding af disco og house.

Links: Spotify, Instagram

 

Dansk-portugisiske Erika de Casier har allerede været på verdensturné med sit kritikerroste album Sensational. Hendes musik er inspireret i alt fra Aaliyah og Janet Jackson, til house, garage og techno.

Links: Spotify, Instagram

 

Gazzi er et spirende talent fra Spanien, hvis musik minder om UK Garage. Hans musik er kendetegnet ved pulserende beats inspireret af dubstep og deep house.

Links: Spotify, Instagram

 

Blodet er afrikansk og sindet er midtjysk. JJ Paulo leverer musik og showmanship på scenen i topklasse og er i gang med sit store internationale gennembrud.

Links: Spotify, Instagram

 

Joy Anonymous er en engelsk duo, der på kort tid næsten har opnået kultstatus blandt sine fans med deres højenergiske og glædesfyldte liveoptrædener.

Links: Spotify, Instagram

 

Aarhusianske Julie Pavon byder på vild energi og rå sangtekster, og er af Soundvenue blevet beskrevet som “landets vildeste live-artist”.

Links:  Spotify, Instagram

 

De 10 ovenstående nye artister tilføjes til et lineup allerede bestående af:

Jada har på kort tid etableret sig som en af de største stjerner og stemmer  på den danske musikscene. Med sit personlige og ærlige musikalske univers tryllebinder hun både anmeldere og publikum til sine liveshows.

Links: Spotify, Instagram

 

Underworld er en britisk elektronisk duo, der bragede igennem lydmuren i 90’erne. De er kendt som et genialt live-band, der giver hypnotiserende koncerter på alt fra undergrundsklubber til verdens største festivaler.

Links:  Spotify, Instagram

Om O Days

O Days er en dagsfest på Refshaleøen i København afholdt for første gang i august 2022. Det er det danske mikrobryggeri ÅBEN, der er initiativtager til festivalen, og som i partnerskab med Live Nation står bag O Days / 2023. O Days finder sted på Sønder Hoved, Refshaleøen fra den 3. – 5. august 2023 med plads til 5.000 gæster pr. dag. Læs mere om O Days på hjemmesiden www.odaysfestival.dk.

Lignende artikler

Back to top button