Koncerter

Robbie Williams er stadig flabet – og tak Gud for det da

Robbie Williams lagde vejen forbi både Jyske Bank Boxsen i Herning og Royal Arena, som en del af hans XXV’-turné – i forbindelse med hans 25 år som solist og promovering af det album, han udgav tidligere på måneden.

XXV byder på mange af hans største hits fra karrierens 25 år som solist, så forventningerne er tårnhøje.

I en tætpakket Royal Arena, var et trofast publikum mødt op. Gennemsnitsalderen tydede på at Robbie har godt fat i sit publikum, der for dem jeg talte med på vejen, har fulgt ham gennem hele hans karriere. At Robbie Williams er populær i Danmark afspejles også af de to koncerter i Øst og Vest Danmark som han har afsat på sin tour.

Robbie Williams – den store charmør, der er fræk som en slagterhund indtog scenen på en kasse. Nøgen og i positur som grubleren. Men var det virkelig….desværre, det var et fata morgana.

Entertainer til benet
Robbie Williams er entertainer, helt ind til benet. Hans ungdommelige gavflabethed er tonet lidt ned, men han havde stadig fuld kontakt med sit publikum, mens han sang og snakkede sig gennem hans karriere, der startede tilbage i Take That, popgruppen der tog verden med storm tilbage i 1989.

Iført sorte bukser, guldpalliettop og spadserestok, var der inviteret til hyggesnak og fællessang så taget lettede.

Havde man forventet en actionpakket koncert blev man nok skuffet, for både scenesætning og effekter var dysset ned, men tilgengæld fik vi Robbie Williams i topform, spøgefuldt kommenterende, når folk gik på toilettet og med lige dele snak og musik hele aftenen.

You have to love your audience to entertain! Slog Robbie fast og hele salen brølede med på Let me entertain you.

Der var et bredt udvalg af hans klassikere med på setlisten, og vi vi blev ført gennem hele hans karriere, fra den første musikvideo, han lavede med Take That, til hans op – og især – nedture gennem tiden.

Robbie ligner en mand, der har fundet sig selv igen og er på toppen. Han erklærer også, at han er det pga. sin kone og fire børn, som han dedikerer sangen I love my life til. Det var måske nok et billigt trick, men den gik rent ind.

Det er ingen hemmelighed, at Robbie har været afhængig af stort set alt gennem tiden. Nu er han tørlagt og har været det i 23 år. Det delte han også ud af, med blandt andet historien om hans nære forhold til Gerri Halliwell fra Spice Girls, der har lagt ryg og ører til en del gennem tiden. Det venskab fejrede han med nummeret Eternity, der er skrevet til den rødhårede Ginger Spice.

De mere stille numre blev afløst af Rock DJ, der også fik folk helt op under taget.

Og hen mod slutningen af koncerten, fik vi den helt store kærlighederklæring. Iført bar overkrop og badekåbe, på en stol for enden af scenen, der rakte ud blandt publikum.

”Uden kærlighed i dit hus og dit hjerte duer det ikke. I mine fans var også med til at få mig igennem.”

Uanset hvor indstuderet og iscenesat det måske er, virkede han oprigtig og troværdig, og publikum klappede, sang og levede sig ind hans op- og nedture.

Det hele sluttede med med megahittet Angel. Og mens lysene tændtes, og The Time of My Life spillede, sendtes de 16.000 koncertgæster ud i natten med en god fornemmelse af at have været med til noget stort og højlydt, og sagte og intimt på én og samme tid.

Robbie kan også opleves på Heartland Festival den 10. juni 2023.

★☆

Robbie Williams
Royal Arena, København

Lignende artikler

Back to top button