FestivalnytLine-up

Jonah Blacksmiths store sus rammer Jelling

Jelling Musikfestival 2023 modtager et vindstød af kærlighed fra nordvest, når Jonah Blacksmith vender tilbage.

De syv gutter i Jonah Blacksmith sammensmelter ubesværet det storladne med det hverdagsagtige, det drømmende med det konkrete og inderlighed med intensitet. Deres enestående udtryk leveres med glimt i øjet og opvæksten i Thys rolige vildskab som undertone.

Bandet har fået en solid vind i sejlene, der er vokset støt og roligt over årene. For nylig var de nomineret til to Danish Music Awards i kategorierne Årets Danske Radiohit, samt Årets Danske Gruppe. Foreløbigt byder 2023 på en komplet udsolgt koncertturné til de fire største danske byer, foruden naturligvis to stop i hjembyen Hurup Thy.

Derfra drager syvmandsorkesteret ud i sommerlandet med større styrke og mere kærlighed end nogensinde – og vejen går selvfølgelig forbi Jelling sidste weekend i maj.

Jonah Blacksmith har hjerte og rod i det nordvestjyske, og består af brødrene Thomas og Simon Alstrup, samt Søren Bigum, Lasse Alstrup, Jon Bisgaard Kjeldsen, Søren Poulsen og Thor Kortegaard. De syv medlemmer formår med deres store musikalske alsidighed at folde de personlige og håndskrevne sange ud i et frit og ubesværet univers, alt sammen bundet sammen af Simon Alstrups alsidige, stærke og genkendelige stemme i front. Deres store, dynamiske lyd og smittende, livsbekræftende koncerter satte et enormt aftryk på festivalsommeren 2022.

Siden 2014 har bandet udgivet fire anmelderroste albums, som hver især har affødt adskillige singler i rotation på radiostationerne. I oktober 2021 udkom ’House On Fire’, som markerede et bredere gennembrud for bandet. Sangen opnåede bl.a. en top 3-placering på den officielle danske airplaychart og har desuden opnået guld. Med de efterfølgende singler ’Secrets In The Water’ og den aktuelle ’Ocean’ fortsætter Jonah Blacksmith med at tage Danmark med vesterhavsstorm.

Jonah Blacksmiths betagende blanding af folk, rock og pop har aldrig stået skarpere, end når de i maj 2023 indtager Store Scene på Jelling Musikfestival.

Lignende artikler

Back to top button