Festivalnyt

Jelling Musikfestivals gæster skaber det største overskud i festivalens historie

Regnskabet er gjort op. Jelling Musikfestivals gæster har sammen skabt et rekordoverskud på 5,6 millioner kroner.

Hvad enten du tager på Jelling Musikfestival for musikken, for at få et frirum fra hverdagstrummerum eller for fire dages fællesskabsfejring med vennerne, gør du en forskel for andre mennesker.

Din billet, din delekande og din festivalburger bliver nemlig en del af det overskud, som festivalen deler ud til alverdens gode formål. Og efter Jelling Musikfestival 2022 er overskuddet større end nogensinde.

5,6 millioner kroner lyder beløbet på, når regningerne er betalt og hver en krone talt op. Overskuddet vidner om, at gæster, musikere, samarbejdspartnere og i særdeleshed frivillige hjælpere sammen har knoklet for at skabe en uforglemmelig comebackfestival.

”Sulten efter at være sammen om store fællesskabsoplevelser var tydelig, uanset hvor du kiggede hen på festivalpladsen i år, og det har smittet tydeligt af på overskuddet”, siger festivalens direktør Line Mosfelt. Det store overskud stammer særligt fra et højt antal solgte endagsbilletter og et ekstraordinært højt forbrug på pladsen.

I de to år med nedlukninger har vi ikke haft et overskud at dele ud af. Derfor er årets rekordoverskud ekstra opløftende, fordi vi kan give en solid vitaminindsprøjtning til de foreninger og gode formål, der sætter strøm til lokalområderne rundt om i landet. Samtidig sætter overskuddet en tyk streg under, at Jelling Musikfestivals gæster og frivillige i virkeligheden gør en forskel 365 dage om året,” fortæller Line Mosfelt.

 

Læs også: Portvin, pant og overskudsmad hjælper udsatte

 

Ansøgningsrunde skal fordele midler

Siden begyndelsen i 1989 har Jelling Musikfestival været 100 % non-profit. Det betyder, at hver en krone af overskuddet bliver uddelt til velgørende og almennyttige formål.

Sammen med offentliggørelsen af årets overskud åbner Jelling Musikfestival via jellingmusikfestival.dk en ansøgningsrunde, der skal fordele midlerne. Ansøgningsrunden løber frem til 31. december 2022. Herefter mødes et uddelingsudvalg nedsat til formålet og vurderer ansøgningerne ud fra festivalforeningens formål, som er at støtte initiativer til gavn for idræt, kultur samt almennyttige og sociale indsatser – med særligt fokus på børn og unge.

Endeligt skal ansøgninger og formål godkendes af SKAT, før midlerne kan uddeles, hvilket forventeligt sker i marts-april 2023.

Årets overskud er det største siden 2014, hvor beløbet lød på 4 millioner kroner. Festivalen har samlet set siden 1989 uddelt over 40 millioner kroner til almennyttige og velgørende formål.

Lignende artikler

Back to top button