Festivalnyt

Få billetter tilbage til Grøn på Amager

På torsdag den 21. juli skydes Grøn i gang med et brag på Tiøren på Amager. Tuborg og Muskelsvindfonden kan i dag meddele, at der kun er få billetter tilbage til koncertdagen på Amager, og at billetsalget til resten af turen går over al forventning.

På Grøn kan publikum opleve Tessa, Carpark North, Andreas Odbjerg, Drew Sycamore, D-A-D, Christopher, Phlake og Suspekt.

Der er få billetter tilbage til åbningskoncerten på Amager, som indleder den grønne koncertturné, der rammer i alt otte danske byer fra 21. til 31. juli. Publikum, der vil nå at sikre sig en af de sidste billetter, kan købe billet på www.grønkoncert.dk.

Theis Petersen, som er indsamlingschef i Muskelsvindfonden, udtrykker stor begejstring for det flotte billetsalg:
”Det er fantastisk at mærke publikums opbakning til Grøn og det vigtige formål, som vi i Muskelsvindfonden i samarbejde med Tuborg kæmper for. Efter to års pause bliver det noget helt særligt igen at drage rundt på de danske landeveje med et stærkt udvalg af de allerbedste danske kunstnere – og vi glæder os mindst lige så meget som publikum gør!”

Tuborg og Muskelsvindfonden kan derudover meddele, at billetsalget til de øvrige turnébyer går rigtig godt. Efter åbningskoncerten på Amager drager Grøn til Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense, Næstved og slutter af i Valby d. 31. juli.

Fællesskab og forskellighed gennem fire årtier
Gennem snart fire årtier har Grøn konsekvent haft fokus på fællesskabet. Dette fokus har rod helt tilbage til etableringen i 1983, og det gennemsyrer alle aspekter af Grøn – hvilket man både kan mærke som publikum, som frivillig og som musiker på Grøn.

Muskelsvindsfondens vision om at skabe et samfund med Plads til forskelle står centralt for Grøn. Netop derfor danner Grøn rammen om møder og fællesskab på tværs af køn, etnisk oprindelse, religion, alder, handicap og seksuel orientering.

Grøn arbejder aktivt for at skabe et mødested med plads til forskelle, og dette er helt afgørende for, at personer med handicap kan deltage på lige fod og føle sig som den værdifulde del af fællesskabet, de er.

En fest, der gør en forskel
Hvert år uddeler Muskelsvindfonden desuden Plads til Forskelle-prisen, som gives til konkrete projekter, indsatser, initiativer eller kampagner, der har til formål at skabe plads til forskelle i samfundet. Foruden æren består prisen også af et økonomisk bidrag.

Dette års Plads til Forskelle-ambassadør er Christopher, som også er en del af årets line-up. I samarbejde med VRS og Grøn står han bag designet af årets Plads til Forskelle t-shirt med teksten ”Kun en af mig” – Christophers fortolkning af Muskelsvindfondens klare vision om at skabe plads til forskelle i samfundet.

Sammen med NOVA, VRS og Christopher samler Grøn ind til Muskelsvindfondens Plads til Forskelle-pris op til og under sommerens Grøn-koncerter gennem donationer, pant fra festivalpladsen og salg af årets t-shirt, der kan købes i føtex, Bilka og på Grøn.

Artisterne til Grøn 2022

Tessa
Tessa får sin grønne debut på årets Grøn. Danmarks nye rapdronning slog igennem i 2019, og det der startede med et par videoer på Instagram, blev hurtigt til en kontrakt med Universal Music og en debutkoncert på Roskilde Festival. Siden da har hun haft mere end 175 millioner streams på tværs af musiktjenesterne, og ikke mindst hittet ”Ben” har hægtet sig fast i danskernes øregange. Tessa har vundet flere priser for sin musik – bl.a. en MTV Europe Music Award for Best Nordic Act i 2021 og en Danish Music Award for Årets Nye Danske Navn i 2020.

Carpark North
Carpark North har været fast inventar på den danske musikscene i to årtier, og bandet har vundet et utal af priser i løbet af karrieren. Det gælder bl.a. prisen for Årets Hit i 2003 ved P3 Guld, som de modtog for ”Transparent & Glasslike”, og Årets Nye Navn ved GAFFA Prisen i samme år. De har udsendt seks albums, senest ”Hope”, som udkom i 2017. Carpark North været med på Grøn fire gange før – både i 2003, 2010, 2013 og i 2019.

Andreas Odbjerg
Den danske sanger og sangskriver Andreas Odbjerg er en af de mest spillede danske artister lige nu, og numre som ”Føler mig selv 100”, ”I morgen er der også en dag” og ”STOR MAND” har i dén grad cementeret Andreas Odbjergs stjernestatus. Odbjerg udgav i 2018 sin første single i eget navn, og siden har han vundet utallige danske musikpriser. Til sommer kan den populære sanger opleves på Grøn for første gang.

D-A-D
Brødrene Binzer har sammen med bassisten Stig Pedersen og siden 1999 trommeslageren Laust Sonne skrevet det ene vilde kapitel efter det andet i den danske rockhistorie. Med sange som ”Bad Craziness”, ”Sleeping My Day Away”, ”Riding With Sue” og “Grow or Pay” har D-A-D leveret utallige rockschlagere, som danskerne kan glæde sig til at opleve, når bandet til sommer optræder på Grøn for 9. gang.

Drew Sycamore
Dansk-walisiske Drew Sycamore debuterede som soloartist i 2018 og har siden udgivet hits på stribe – såsom ”45 Fahrenheit Girl”, ”I Wanna Be Dancing” og ”Take It Back”. Hun har været P3’s Uundgåelige flere gange og har også ligget på toppen af den danske airplay chart. Det grønne publikum kan glæde sig til popmusik i verdensklasse, når Drew Sycamore for første gang skal indtage scenen på Grøn.

Christopher
Christopher debuterede i 2012 med albummet ”Colours”, som kastede adskillige hits af sig – herunder ”Nothing in Common”, ”Agains the Odds” og titelnummeret. På scenen er han kendt som et sandt energibundt, der er exceptionelt dygtig til at få fat i publikum – uanset om de befinder sig på de forreste eller bagerste rækker. Hans seneste album, ”My Blood”, udkom sidste år, og hans evne til at levere hits er uændret. Således har to af singlerne fra albummet, ”Ghost” og ”Leap of Faith” begge opnået platincertificeringer, mens ”Fall So Hard” har opnået guldstatus. Christopher er med på Grøn for 3. gang.

Phlake
Phlake tordnede i 2016 ind på de danske hitlister med kæmpe hits som ’Pregnant’ og ’Angel Zoo’ fra debutalbummet ’Slush Hours’, der høstede hele 5 priser ved DMA 2016 – bl.a. for Årets Album. Gruppen var det mest spillede danske navn på P3 i både 2016 og 2017, og i 2018 var ’The Rascal’ det mest spillede danske nummer på dansk radio.
I slutningen af oktober 2021 udsendte Phlake første single fra et nyt albumforløb. Nummeret ‘Vendetta’ cementerede bandets position som et af de bedste acts herhjemme og blev P3’s Uundgåelige. I april i år fulgte duoen op med nummeret ’10 Feet’”, og er netop udkommet med den nyeste single ‘2 min.’ Phlake havde debut på Grøn i 2018.

Suspekt
Den danske rapgruppe Suspekt har i årtier blæst danskerne bagover med udfordrende og ærlige tekster fra hjemegnen Albertslund. Suspekt har vundet indpas i toppen af dansk hiphop og skubbet grænserne for, hvad man kan synge om. Der er altid garanti for et vildt og overraskende liveshow, når de pumper liv og energi i scenen og publikum. Suspekt har vundet et hav af priser og anerkendelser, bl.a. Danish Music Awards for Årets Danske Gruppe i både 2020 og 2015. Suspekt er med på Grøn for 5. gang til sommer, og de var i 2016 også ’Plads til forskelle’-ambassadører.

Se turnéplanen herunder. Billetter og yderligere information om Grøn 2022 kan findes på grønkoncert.dk.

Om Grøn
I snart fire årtier har Tuborg og Muskelsvindfonden med Grøn skabt musikalske oplevelser og fællesskaber på tværs af handicap, alder, etnicitet, køn, seksualitet og religion. Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe Plads til forskelle, hvilket har til formål at skabe større mangfoldighed i det danske samfund. I 2021 kæmpede arrangørerne bag Grøn til det sidste for at afvikle en skræddersyet koncert-model med sektionsopdelinger af pladsen og en længere turplan end normalt for at kunne huse publikum – men planerne blev til sidst aflyst på grund af Covid-19. Tuborg og Muskelsvindfonden melder klar til 2022 og glæder sig til endnu en gang at lave Grøn i hele Danmark.

Om Muskelsvindfonden
Muskelsvindfonden er en forening, et fællesskab og en bevægelse. Den blev skabt af og for mennesker med muskelsvind, men den er også en samling fantastiske pårørende, passionerede medarbejdere, engagerede samarbejdspartnere og mere end 1.000 frivillige, der er med til at sætte verden i bevægelse.

Muskelsvindfonden samler danskerne, mens den samler ind. Og siden 1983 har Muskelsvindfonden sammen med Tuborg samlet danskere til Grøn i et unikt og mangfoldigt fællesskab, hvor overskuddet går til at skabe plads til forskelle.
Sammen med samarbejdspartnere samler Grøn også særskilt ind til Muskelsvindfondens årlige Plads til forskelle-pris, som uddeles til et initiativ, som understøtter Muskelsvindfondens vision om plads til forskelle.

Om Tuborg
Tuborg blev grundlagt i 1873, og er siden blevet danskernes foretrukne ølmærke. Tuborg har gennem fem årtier haft et stort engagement i musikken og det fællesskab, det bibringer mellem danskerne. Gennem tætte partnerskaber med både det danske musikmiljø og koncert-og festivalarrangører, har Tuborg medvirket til, at danskerne hvert år kan mødes til fællesskab, unikke musikoplevelser og iskolde øl. Tuborg var med til at skabe grundstenen til Grøn tilbage i 1983 og har været medarrangør lige siden.

Tourplan 2022:
21. juli: Amager, Tiøren, Amager Strandvej 246, 2300 Kbh S.
22. juli: Kolding, Hylkedalvej, Seest, 6000 Kolding.
23. juli: Aarhus, Marienlystvej 48, 8200 Aarhus N.
24.juli: Aalborg, Hvorup Kirkevej 17, 9400 Nørresundby.
28.juli: Esbjerg, Velbækvej 48, 6705 Esbjerg.
29 juli: Odense, Brolykkevej 5, 5250 Odense SV.
30. juli: Næstved, Holsted Alle 100, 4700 Næstved
31. juli: Valby, Hammelstrupvej 98, 2450 Kbh SV.

Grøn på de sociale medier
Officielt hashtag: #Grøn22
Facebook: facebook.com/groenkoncert
Instagram: Groenkoncert
Snapchat: Groenkoncert
YouTube: Grøn Koncert
TikTok: Groenkoncert

Lignende artikler

Back to top button