Festivalnyt

Heartland sætter større fokus på musikalske talenter på intimscenen Diorama

Heartland offentliggør i dag årets program for festivalens ny-navngivne scene for musikalske talenter; Diorama. På den intime scene kan gæsterne opleve tidens musikalske himmelstormere; blandt andre School of X, Baby In Vain, Bbybites, Barbro, IVAN$ITO og Guldimund.

Diorama er Heartlands intime koncertunivers, der med skovsøen som bagtæppe præsenterer usædvanlige koncertoplevelser med tidens musikalske stjerneskud. Med relanceringen af scenen under det nye navn sætter Heartland øget fokus på at skabe en platform for nogle af de mest nytænkende, danske musiktalenter. På Diorama vil gæsterne opleve et kurateret program af helt nye artister, etablerede navne og musik på tværs af genrer.

“Programmet på Diorama er et bredt tværsnit af mange genrer. Fra inderlige sangskrivere som stortalentet Barbro til kæmpe dansefest med IVAN$ITO. Fælles for alle artisterne på scenen er, at de helt sikkert kommer til at byde på liveoplevelser udover det sædvanlige. Vi har kurateret et univers, der omfavner det eksperimenterende og det autentiske, hvor publikum kommer helt tæt på kunstnerne og musikken,” siger Josefine Winding, musikbooker på Diorama.

Som navnet på den nye scene antyder, vil Diorama være stedet, hvor publikum bliver en del af koncertoplevelsen. Hvor sanserne stimuleres, der er højt til himlen, og hvor gæsterne er helt tæt på musikkens puls.

Enestående koncertoplevelser med landets varmeste talenter
Scenen med det nye navn, Diorama, har de seneste år markeret sig som området med de særlige oplevelser. Det gør sig også gældende i år, hvor man kan opleve en række håndplukkede kunstnere, der har det til fælles, at de alle er på vej frem.

Foto: Alva Le Febvre

Blandt de mere etablerede navne er den danske rock-trio Baby In Vain. I 2020 udgav de deres andet fuldlængde album “See Through”, hvor et mix af oprørsk rockæstetik og konfronterende klagesange møder den milde, delikate og drømmende pop-lyd. Den unge rockgruppe har netop ungdom som tematik på deres album – med alt hvad det indebærer af tanker om selvbillede, lyst, kærlighed, samfund, at blive forladt og tage chancer i livet.

Barbro Kuypers har i mange år været musiker i andre bands, men Barbro debuterede i starten 2021 som soloartist med singlen ‘’I’m Fine’’. Det har siden kun taget fart, og Barbro spillede landet tyndt på sidste sommers festivaler. Sangene har Barbro udfoldet på de begrænsede instrumenter, der var til rådighed i hjemmet under corona. Til deres show på Heartland har Barbro samlet et band af dygtige musikere: Villads Tyrrestrup på guitar, Ida Duelund på kontrabas, Sarah Ziebe på trommer og Patrick Rathbun på bratsch og klaver, som sammen med Barbro vil sørge for en kæmpe energiudløsning af et show.

Poet og sanger Bbybites har i 2021 sparket døren ind til den danske popscene med singlen ”bby”, der i en fart blev både ”P3’s Uundgåelige” og ”Ugens Voice Choice” på The Voice. BBYBITES er med sine fængende tekster trådt ind i klubben af kvinder, der siger fra og kæmper mod at blive fastholdt i gamle mønstre. Det høres tydeligt i hendes single ”Pleazer”, hvor hun fortæller, hvad det vil sige at være kvinde i midt 20’erne – om altid at være i identitetskrise, men at kernen af, hvem man er, altid er den samme. Fans og anmeldere er ikke blot blevet væltet bagover af hendes tekster, men i lige så høj grad af hendes energiske liveshows – så vi har noget at glæde os til, når hun indtager scenen på Heartland.

Dansk-færøske Brimheim tager sit smukke gothpop-univers med til Heartland. Brimheim har en evne til at få tiden til at stå stille, når bedrøvet guitar spiller sammen med hendes dybe, inderlige stemme i en blanding af rocket mystik og enkle melodier. Det er således ikke uden grund, at hun blev “P3’s Uundgåelige” og kom på top-track listen hos Soundvenue, da hun udgav sin single ”Exquisite Bliss” i 2020. Hun høstede ligeledes stor ros fra adskillige danske medier og dagblade, da hun udgav sin debut-EP ”Myself Misspelled” i efteråret 2020 og blev nomineret til awardshowet Steppeulven i kategorien ”Årets håb”.

Debbie Sings er Sophia Hages, tidligere medlem i Jenny, spritnye soloprojekt. Musikken er endorfinudløsende og maksimalistisk, fuld af energi og information. Det er et kaotisk og intenst univers, og musikken trækker i lige høj grad tråde til gabber og metal som til mainstream popmusik. Alt er tilladt, så længe det er befordrende for musikkens kerne. I 2021 udkom debutsinglen ‘’Satanizer’’, og senere i år udkommer Debbie Sings med sin første EP.

DJ NAH CARE er et kendt navn i det københavnske LGBT-miljø, hvor han bl.a. har stået bag klubkonceptet Club Versatile, der udover at holde en kæmpe fest også består i at arbejde for inklusion og repræsentationen af queerpersoner og minoriteter i nattelivet. DJ NAH CARE musikstil er hæsblæsende R’n’B techno, som med sikkerhed vil få dig til danse natten lang.

Foto: Clement Mogensen

22-årige FLAVA gæster ligeledes Heartland. Efter tre års perfektionering af sin musik i studiet, udgav hun i maj 2021 sin debut-EP ”MEGALOMANIA” og med hendes selvstændige og interessante univers, fik hun på ganske kort tid skabt opmærksomhed om sig selv på den danske musikscene. FLAVA udfordrer og blander det bedste fra drill, R’n’B, hiphop og punk til sin egen unikke lyd, som sjældent er set og hørt på den danske musikscene.

Guldimund er en kunstner, der insisterer på, at patos ikke behøver være prætentiøst, og at det intime kan være det allermest intense. I centrum står Asger Nordtorp Pedersen, der med sin særegne stemme, store spændvidde og præcision leverer nogle virkelig velfortalte vidnesbyrd fra det helt nære og almenkendte menneskeliv. Guldimund udgav i 2021 deres overbevisende debutalbum ‘Dem, Vi Plejede At Være’, og vi glæder os til at opleve de intime og intense sange på Heartland i år.

Helena Gaos musik udmærker sig ved en sangskrivning med udpræget melodisk sans og sanseligt fortællende lyrik, der udfolder sig i detaljerede og kontrastfulde produktioner et sted mellem det håndholdte og elektroniske. Hun debuterede i november 2020 med den 8-minutter lange EP ‘Extended Adolescence’, som modtog både anmelderroser og radio-airplay. I de selvproducerede sange kan man tydeligt mærke Helenas tætte forhold til musikken, som ærligt og en smule humoristisk formidler hverdagens mange følelser og specifikke situationer.

IVAN$ITO har på kort tid udviklet sig til at blive et af de mest hypede nye navne herhjemme – en hype, som han har skabt på trods af, at sproget er spansk, og genren leder tankerne hen på Bad Bunny og J Balvin – men med et nordisk twist, der netop gør IVAN$ITO interessant og relevant både inden for og uden for landets grænser. IVAN$ITO har chilenske rødder og har formået at skabe sin egen plads på den danske musikscene som Danmarks egen reggaeton-stjerne. Han har med udsolgte koncerter og to anmelderroste album bevist, at han er en artist, der både har talentet og ikke mindst viljen til at bryde ud af landets grænser – samtidig med, at han har opbygget en fanbase i Danmark. En blanding af kulturer, der gør, at IVAN$ITO er en af de mest interessante nye artister, vi har herhjemme.

Foto: Josephine Friis Lange

Julie Pavon er et soloprojekt af den honduranske og danske kunstner Julie Maria Hernandez Pavon Friisis. Julie Pavon er en legeplads, hvor Julie eksperimenterer med sin umiddelbare og direkte tilgang til sangskrivning. Julie skriver sine egne tekster og melodier og producerer den instrumentale del af sin musik i samarbejde med Uffe Christensen. Julie Pavon har indtil videre udgivet to singler; den charmerende og underfundige ”Herd Animals” og den hårdt pumpende ”Jealous”, som lover utrolig godt for fremtiden, og som begge er blevet rå-spillet i radioen. Julies inspirerede vokal og lyd matches visuelt af en rå og konfronterende æstetik, som vi glæder os til at opleve på Heartland.

Rasmus Littauers soloprojekt School of X var engang en juvel på undergrundsscenen, men bandet har vind i sejlene og er hurtigt vokset både nationalt og internationalt. School of X har udgivet to album, ”Armlock” og ”Dancing Through The Void” og tidligere de to EP’er ”Destiny” og ”Faded. Dream.”. Med sin seneste udgivelse ”Dancing Through The Void” fra 2021 eksperimenterer School of X med både hiphop, eksperimental musik, singer-songwriter – og endda en smule ska – pakket ind i hans ambitiøse tidløse indiepop-univers.


Flere offentliggørelser på vej
De kommende uger og måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne inden for både MUSIC, ART, TALKS og FOOD, der kan opleves på Heartland 2022. Festivalen finder sted fra torsdag den 2. juni til lørdag den 4. juni ved Egeskov Slot på Midtfyn.

BILLETSALG
Partoutbillet: 1.950 DKK ekskl. gebyr
Partoutbillet, børn (6-12 år): 650 DKK ekskl. gebyr
Partoutbillet, børn (0-5 år): 25 DKK ekskl. gebyr
Endagsbillet: 950 DKK ekskl. Gebyr

OVERNATNINGSTILBUD
Campingpas (v. eget telt, iglotelt, tenthouse eller caravan): 200 DKK ekskl. gebyr
Opslået iglotelt (2 pers.): 800 DKK ekskl. gebyr
Tenthouse (2 pers.): 2.150 DKK ekskl. gebyr
Caravanpas (uden strøm): 950 DKK ekskl. gebyr
Strøm til caravanpas: 800 DKK ekskl. gebyr
(Udsolgt) Mini Lodge (2 pers.): 5.955 DKK ekskl. gebyr
(Udsolgt) Boutique Tent (2-4 pers.): 5.955 DKK – 7.955 DKK ekskl. gebyr

Billetlink: www.heartlandfestival.dk

Lignende artikler

Back to top button