Festivalnyt

Festivaler vil Tilbage til LIVE

Flere af landets større festivaler er gået sammen om at få sat gang i Festivallivet og livemusikken igen.

Hvordan er den bedste måde at fejre, at ccoronarestriktionerne slipper det danske land? Det er da naturligvis at holde en kæmpe fest. Og det er netop hvad flere af landets store festivaler har besluttet sig for at gøre den 4. september.

Her kan du fange D-A-D, Dizzy Mizz Lizzy, Tessa, Suspekt og flere store navne kommer til. Altsammen på Refshaleøen i København, og billetsalget starter på onsdag (den 7. juli), hvor du kan sikre dig en tur til den første store folkefest længe, der ikke har noget med fodbold at gøre.

“To år uden festivaler har været hårdt for hele musikbranchen og både publikum, artister og arrangører trænger til at mærke fællesskabet. Krisen har samtidig også styrket dialogen og samarbejdet mellem festivalerne og blotlagt et udtalt behov for at sætte fokus på vigtigheden af livekoncerter og deres betydning for fællesskab og sammenhold i samfundet,” lyder det på festivalens facebook-side.

Det er festivalerne Roskilde Festival, NorthSide og Tinderbox, Heartand og COPENHELL, Nibe Festival, Jelling Festival, Grøn og Smukfest, der gået sammen med Live Nation om at afholde festivalen, der ikke kun tjener til at vise, at musikken er bedst, når den live.

For den store fest giver også festivalerne mulighed for at indsamle informationer om, hvordan man som festival kan afholde større arrangementer under sikre forhold.

Det er noget, som festivalernes brancheorganisation Dansk Live og Divisionsforeningen har forsøgt at få gennemført siden sidste år, og som kulturminister Joy Mogensen fandt ud af, kunne være en god idé, en måned efter, at de danske festivaler havde fået øksen.

Billetsalget åbner på Ticketmaster onsdag kl. 10.00.

Lignende artikler

Back to top button