Festivalnyt

Aflyser festival: Det handler om hvilken oplevelse vi kan skabe

Mens de festivalglade danskere går rundt og holder vejret, mens de drømmer om at kunne komme på græs til sommer, valgte folkene bag garage-rock festivalen, Gutter Island, i går at aflyse. Det var det den første danske festival, der måtte kapitulere. Og det giver anledning til en del spekulation om, hvordan landets andre festivaler vil kunne afvikle til sommer – og om det overhovedet kan lade sig gøre.

Som så mange andre kulturelle institutioner, er festivalerne også hårdt ramt af den usikkerhed, der ligger i, hvor meget og hvor lidt, vi kan, når sommeren kommer.

Og det er netop det, der er årsagen til aflysningen.

”Det er usikkerheden om en lang række ting, som gør at vi aflyser. Ja, det handler også om hjælpepakker, men mindst lige så meget om usikkerheden om I hvor høj grad corona stadig er en stor del af vores, og resten af verdens, hverdag,” lyder det fra Liv Rossander, pressechef for Gutter Island.

Festivalen, der hører til på Masnedø syd for Sjælland, er en af landets mindre festivaler, og det spiller naturligvis også ind på beslutningen.

”Vi er en lille festival og vi har ikke mulighed for at planlægge og afvikle mange forskellige festivalscenarier. Det handler både om den måde vores organisation er skruet sammen på, men også om størrelsen på pengepungen og leverandøraftaler, heraf forpligtigelser, som man tør at tage,” forklarer Liv Rossander, og selvom det måske nok kunne lade sig gøre, at gennemgøre på et eller andet plan, er gælder det ikke om, at lave festival for enhver pris.

”Den anden store overvejelse i vores aflysning, har været, hvilken oplevelse vi kan skabe. Vores gisning er, at restriktioner vil være en del af sommeren og vores festival ser vi, desværre ikke, gå særligt godt i spænd med restriktioner.”

Fuld skrald
Mange større festivaler har meldt ud, at de planlægger efter at kunne afvikle i en eller anden grad, og jo senere på året festivalen ligger, jo større er forhåbningerne om, at kunne give den fuld gas

Det krydser Liv Grossander og folkene bag Gutter Island fingre for, men beslutningen er truffet, og der kommer altså ingen rock på Masnedø før 2022.

”Vi kan kun tale ud fra vores organisation og hvad vi har af resourcer. Vi håber på det bedste for sommeren i al almindelighed, men i skrivende stund er det ikke en præmis, som vores organisation kan spille ind i.”

Det ærgrer folkene bag i stor stil, at det igen bliver nødvendigt at udskyde. Arbejdet med at rykke festivalen et år har været slidsomt arbejde, men det har kunnet lykkedes fordi, de har fået opbakning fra alle omkring festivalen.

”Vi har overført stort set hele vores 2020 program til 2021. Så ja, vi var nærmest færdige med bookingen. Musikerne, sammen med vores publikum, har taget det hele, helt utroligt pænt. Alle ved jo godt at vi står midt i en pandemi, så der har kun været fuld forståelse og kærlighed hele vejen igennem. Der er jo ikke nogen af os, som har lyst til at udsætte andre (eller os selv) for smittefare.”

Lys lidt længere forude
Aflysningen til trods, ser Liv Grossander og de andre bag Gutter Island fremad, og vil gøre, hvad de kan for at skabe liv omkring festivalen, og så arbejde for at skabe et brag af en festival i 2022.

Og så krydser de fingre for, at gæsterne kan holde fanen højt, og ”gutterånden” kan overleve.

”Vi har et helt særligt fællesskab på festivalen, og vi kommer tifoldigt igen næste år. Og i mellemtiden vil vi gøre alt i vores magt for at planlægge små events rundt omkring i landet, så vi har noget at mødes om, mens vi venter. Og så savner vi dem!”

Gutter Island nye dato i 2022 bliver den 18. til 20. august.

 

 

Lignende artikler

Back to top button