Koncerter

Jørgen Thorup: “Det jeg tænker på nu er alle de gode stunder”

Det er fandeme så mærkeligt, siger Jørgen Thorup, for jeg har lige spillet Hvalen Hvalborg på en workshop i dag. Og det plejer jeg ellers aldrig at gøre...

Jørgen Thorup spillede med Shu-Bi-dua i mere end 15 år. Som i alle andre forhold, var der op og nedture i bandet undervejs, men tilbage står mindet om en fin tid. Han vil – som mange andre – savne Michael Bundesen, der i dag er død efter kort tids sygdom.

Og det er sært, for Jørgen Thorup er på vej hjem fra en de musikalske workshops, han holder rundt omkring i landet. I dag på en efterskole, hvor de var glade for Shu-bi-dua, og derfor var Hvalen Hvalborg på repertoiret.

“Det er sgu lidt mærkeligt. Jeg plejer altid at bruge mine egne sange, men i dag sang vi Hvalborg sammen, og så får jeg bagefter besked om, at Michael er død,” fortæller han. “Vi spiller aldrig Shu-bi-dua på de workshops, men lige i dag tilfældigvis…”

Jørgen Thorup vidste godt, at Michael Bundesen var syg – men man kan jo aldrig vide, siger han, og derfor var det et chok, da børnene, Nanna og Nikolaj, overbragte beskeden om, at han var sovet ind. Jørgen Thorup er taknemmelig for, at børnene havde overskud til at tænke på venner og kollegaer, som fik direkte besked.

“Det havde ikke været fedt, at tjekke ind på Ekstra Bladet og læse om det. Jeg er så glad for, at jeg fik beskeden inden,” siger han.

Han vil dvæle ved minderne i dag. De gode oplevelser og den musikhistorie, som de to sammen var en del af.

“Det slår jo lidt en, ikke? Alt det, vi var en del af – og de gode oplevelser. Ikke kun på scenen og i øvelokalet, hvor vi skrev musik og tekster sammen, men også alle ferierne og de private oplevelser. Det er sgu trist. Man bliver trist,” siger han.

Læs mere om Bundesens liv i biografen Alting har en ende fra Peoples Press.

 

Back to top button