Koncerter

Seks juleoplevelser i december

Er du en af dem, der bare ikke kan få nok af jul? Så er her seks hyggelige juleoplevelser for hele familien. Både velkendte og helt nye tiltag.

Jul i Knudsens baggård

6.- 22. december

Musikteatret Holstebro og Holstebro Handelsstandsforening omdanner baggården bag Knudsens til en kæmpe juleoase med hygge, underholdning og aktiviteter.

Kreativ leder Ulla Armose skaber julestemning i baggården sammen med ’blomstermanden’ Johnny Haugaard Christensen fra Herning. Elever fra musisk-kreativ produktion på FGU-skolen i Holstebro og en håndfuld kreative pensionister hjælper også med til at trylle julen frem i baggården, der åbner 6. december.

I selve Knudsens er der hver dag fra 11.- 22. december juleteater for hele familien med forestillingen ”Så er det endelig hjul”. Når der teater på Knudsens, er baggården også åben. Så er man velkommen til at gå ind, sætte sig på bænkene, opleve magien og hygge sig.

Læs mere på Musikteatret Holstebro

Holstebros Smukkeste Lucia-optog

13. december, kl. 17.00 -18.00

Glæd dig til Holstebros smukke Lucia-optog til vands, til lands – og som noget nyt i år også i luften.

Oplev Kano & Pagaj Klubbens flydende karavane af flotte oplyste kajakker, som langsomt flyder ned gennem Storå og ind til Musikteatret Holstebro. Et optog af 30 elever fra Balletskolen går fra Store Torv kl. 17.00 til Store Bro, hvorefter de vil følge åen og til sidst slutte på broen ved musikteatret. Under hele optoget vil Snegla Rideklub følge trop med flotte oplyste heste.

På broen ved musikteatret vil duoen Anders & Maiken synge julen ind og spille julesange fra kl. 17.00-17.30. Det hele slutter i en stor fælles Lucia-sang.

Læs mere på Facebook

Jul for hele familien på Nørre Vosborg

Weekender til og med 15. december, kl. 10.00-16.00

Julemanden er landet på Nørre Vosborg, og det historiske hjem er forvandlet til et sandt juleeventyr fyldt med oplevelser og aktiviteter for hele familien. Det summer af julestemning inde og ude i borggården med julebag, Julemandens værksted og troldejagt i hestevogn.

Der er juleudstilling med kostumer fra Det Kgl. Teater – skabt på baggrund af skitser fra Hendes Majestæt Dronningen. Oplev et magisk julebord med glaskunst, besøg pop-up shoppen med keramik og nyd den eventyrlige pynt kreeret af Nørre Vosborgs blomsterpiger.

Læs mere på Nørre Vosborg

Juletid på Hjerl Hede

Weekender til og med 15. december, kl. 10.00 -16.30

Kom til den traditionsrige Julelevendegørelse på Frilandsmuseet Hjerl Hede. Oplev hvordan man forberedte sig til julen i gamle dage. Oplev slagtning af gris eller lam. Bagerens nybagte julekager og brød. Friskbagte klejner, kræmmerhus med blandet bolsjer, julegodter, husgeråd, julepynt og stærk ost kan købes hos købmanden. Juleklip og de gode gamle håndværk kan genopleves og nydes rundt i museet.

Restaurant Skyttegården byder på varmt til at lune sig på; gløgg og æbleskiver m.m., og er madpakken medbragt kan den nydes i picnichuset. Der er julemarked i den første og sidste weekend både lørdag og søndag.

Læs mere på Hjerl Hede

Julekoncerter ved det Gamle Rådhus

Tre lørdage, kl. 11.00-12.00

Oplev lokale orkestre spille julen ind helt gratis på tre lørdage ved Det Gamle Rådhus i Holstebro. De spiller julemusik og klassikere for fuld klejne med blæseinstrumenter og slagtøj.

Det er Holstebro Musikskole og handelsstandsforeningen, som i samarbejde sørger for lørdags juleguf i ørene til og med 14. december. Orkestrene er Holstebro Concert Band og Holstebro Youth Band, Holstebro Musikskoles Saxofonensemble og Blæserbørnene i Vemb.

Læs mere om julemusikken

Klippe Klistr x Subhuset

15. december, kl. 15.00-17.00

Træk en søndag ud af kalenderen og brug nogle timer af dagen sammen i Subhuset på Slagteriet til en god gammeldags julehygge. Hjælp med at kreere pynt til lokalerne, mens I fylder maven med æbleskiver og smører ganen med gløgg.

Julepynten bliver et gør-det-selv projekt, og Subhuset sørger for papir, sakse og diverse.

Har du et stykke julepynt eller to på loftet, som du ikke bruger – eller bare noget papir/pap til at klippe i – tager Subhuset imod det med åbne arme.

Tag dine børn, dine forældre, din moster eller dine venner med – og hyg med alle i Subhuset. Husk en varm trøje. (Lokalet bliver dog varmet op!).

Læs mere på Facebook

Lignende artikler

Back to top button