Koncerter

Musikhuset klæder sig i orange i kampen mod vold mod kvinder

Hvis du kommer forbi Musikhuset i dag, vil du nok lægge mærke til, at det er lyst op i nye orange farver. Det er som en del af kampagnen Orange the World, der er UN Womens kampagne, der skal arbejde for at forebygge vold mod kvinder og piger. Farven orange er valgt, da det er farven for det femte af de 17 Verdensmål, FN arbejder med. Den overlæggende titel har overskriften “Ligestilling mellem kønnene.”

”Vi synes, det er et sympatisk budskab og et tema, som vi gerne vil bakke op om. Musikhuset ligger centralt i byen, og vores glasfacade ser smuk og markant ud, når den bliver lyst op i aftentimerne. Vi vil på denne måde gerne være med til at sætte fokus på en relevant og vigtig sag, som både fylder herhjemme og i særdeleshed rundt om i verden,” forklarer Musikhusets direktør Jan Christensen.

UN Womens kampagne er blevet sparket i gang i dag over hele verden og ligger i de årligt tilbagevendende “16 Dages Aktivisme Mod Kønsbaseret Vold”. Kampagnen vil sætte fokus på kønsbaseret vold. Det starter på den Internationale Dag for Afskaffelse af Vold mod Kvinder, og slutter den 10. december, der er den Internationale Dag for Menneskerettigheder.

Skræmmende tal
Kampagnen er både vigtige og relevant, for undersøgelser på områder, afslører nogle virkelig skræmmende tal. Herhjemme bliver 38.000 kvinder udsat for partnervold, hvert år. Samtidig bliver 5.400 kvinder udsat for tvangssamleje eller forsøg på det. Men tallet er baseret på vurderinger fra det Kriminalpræventive råd, da det kun er en meget lille andel, der bliver anmeldt. Tallen kan således være meget højere. Ydermere er partnerdrab, hvor en mand slår sin kvindelige partner ihjel, det der tæller tungest i statistikkerne.

Det skal der gøres noget ved, og én af måderne, hvorpå dette kan gøres, er ved at sprede budskabet.

”Det er vigtigt, at vi siger fra overfor vold og voldelige overgreb. Jeg er stolt over, at vi kan bruge byens flotte Musikhus til at oplyse om kampagnen og FNs 17 Verdensmål. Det er afgørende, at vi også lokalt tager et globalt ansvar og sikrer en bæredygtig fremtid for alle,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad

Musikhuset vil således blive oplyst af orange lys, og sammen med Aarhus Domkirkes badehus på Aarhus Ø, bliver det en del af en større samling af markante bygninger over hele verden, der deltager. Blandt disse kan nævnes Christ The Redeemer-statuen, i Rio de Janeiro og pyramiden i Giza.

Sidste år var 54 ikoniske landemærker badet i orange lys, og mere end 500 aktiviteter blev afholdt i over 80 lande.

 

Lignende artikler

Back to top button