Koncerter

Fest i Norden: Kagebord i skumringstime

Biblioteket sætter fokus på årets tema: Fest i Norden med to arrangementer

I år fylder Foreningen Norden 100 år. Det markerer Holstebro Bibliotek mandag den 11. november kl. 19 med kagebord og feststemning ved årets Skumringstime.

Sognepræst ved Måbjerg og Ellebæk sogne, Karen-Ingeborg Jacobsen, vil læse op af klassikeren “Babettes Gæstebud” af Karen Blixen. Novellen understøtter på allerbedste vis årets tema: Fest i Norden.

Feststemning

Fester er sociale begivenheder, som bryder hverdagens rytme. De kan være højtidlige eller muntre og begivenhedsrige. En fest kan dreje sig om enkelt en person – f.eks. en fødselsdagsfest – eller være en fælles begivenhed som f.eks. en byfest.

I Babettes Gæstebud sætter vi os til bords for at indtage et fransk festmåltid, som skal nydes til den sidste bid. Historien handler om den franske flygtning Babette, der er strandet i et afsides nordnorsk sogn, hvor der aldrig serveres andet end simple måltider. Babette vinder i lotto og sætter sig for at servere et overdådigt festmåltid, som aldrig før er set på disse kanter.

– Kagebordet til Skumringstime bliver ikke så overdådigt som maden i Babettes Gæstebud, men jeg har på fornemmelsen, at feststemningen nok skal komme. Der plejer at være en helt særlig atmosfære på biblioteket til Skumringstime, hvor lyset er dæmpet og den gode historie lyder i vores fine rum. Og med kage til, så skal det nok blive helt festligt, siger bibliotekar på Holstebro Bibliotek, Lisbeth Busk.

Filmpriser

Som en yderlig markering viser biblioteket filmen ‘Babettes Gæstebud’ (Gabriel Axel, 1987) torsdag den 14. november kl. 19. Filmen vandt flere priser – bl.a. en Robert, BAFTA-prisen og en Oscar statuette.

Det er gratis at deltage i begge arrangementer.

Lignende artikler

Back to top button