Koncerter

Debat foredrag: Tro ikke på alt du ser, hører eller læser

Oplæg og debat om fake news og misinformation ved DR-journalist

Vi bliver dagligt bombarderet med informationer. På tv, i radio, aviser, på nyhedssites og ikke mindst via de sociale medier. Men det er ikke alt, der er sandt, og derfor er det vigtigt at kunne gennemskue svindelen. Både de falske nyheder og de mange forsøg på misinformation og manipulation.

Ingrid M. Schmidt er journalist ved DR Midt & Vest og har i en årrække beskæftiget sig med Fake News. Blandt andet gennem et stort undervisningsprojekt for unge. Denne aften sætter hun fokus på kildekritik, nyhedsstrømme og falske nyheder og deler ud af tips og tricks til, hvordan man kan blive mere skarp på at sortere i nyhedsstrømmen.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via dette link >>

Kan det passe?
Arrangementet er en del af ”Kan det passe?” – en uge med fokus på fake news og halve sandheder.
Hvor sidder undre-musklen? Og hvordan gør vi den stærkere?

Vandrehistorier og halve sandheder er ikke noget nyt. Vi mennesker har altid troet på ting, vi måske ikke burde. Selv i vores tid, hvor vi har bedre mulighed for at få oplysninger end nogensinde før, er der masser af halve sandheder i omløb. Men hvorfor bliver vi ikke klogere? Og hvordan kan vi sammen blive lidt bedre til at spørge os selv ”kan det nu passe?” Og hvordan finder vi de rigtige oplysninger?

På biblioteket sætter vi spot på undre-musklen i og omkring uge 46, for at vi alle kan få bedre vaner og gøre lidt mere modstand mod fake news og halve sandheder.

Vær en af de 10 første der køber en billet, og modtag et eksemplar af ”Den der råber lyver – mediebrugerens manual til løgnens tidsalder” skrevet af Lea Korsgaard, som er chefredaktør på Zetland. Hun har skrevet tre bøger og modtaget Berlingske Journalisters Pris og prisen som Årets Redaktør. Bogen modtages ved arrangementet.

Om dette arrangement

11.11.19

Tid 18:30 – 20:30
Pris Gratis
Bibliotek Biblioteket i Herning

Lignende artikler

Back to top button