Koncerter

Sir Kirke på lokalt julemærke

Hardernes Y’s Men’s Club udgiver julemærket, som er blevet et populært samler-objekt

Holstebro-julemærket har i år Sir Kirke som motiv.

Det er Hardernes Y’s Men’s Club i Holstebro, som har stået bag udgivelsen af årets lokale julemærke siden 1978, og det er dermed 42. udgave af Holstebro-julemærket, der nu præsenteres.

Hardernes Y’s Men’s Club modtager hvert år talrige forslag til, hvad der skal være motiv for det lokale julemærke. Valget er i år faldet på Sir Kirke, som er én af de mindste kirker i Holstebro Provsti. Borbjerg Kirke har for en del år siden også været motiv for Holstebro-julemærket.

Forslaget kommer fra Gorm Vinther, der er lærer ved Naur-Sir Skole, og som også er kunstneren bag Holstebro-julemærket i 2019. I øvrigt er det 17. gang, Gorm Vinther har tegnet det lokale julemærke, der bliver præsenteret fredag i Sir Kirke af formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro, Lene Dybdal.

Charmerende

Sir Kirke er en lille, charmerende landsbykirke, der nyder stor opbakning fra menighederne i Sir og Naur sogne. Sir Kirke danner også ramme om bryllupper og barnedåb for mange unge par, som foretrækker den romantiske landsbykirke frem for en stor bykirke.

Overskuddet fra salget af Holstebro-julemærket går til lokalt og internationalt børne- og ungdomsarbejde. Julemærket kan købes på Det Gamle Postkontor og i nogle kiosker/forretninger i Holstebro. Julemærket sælges også af de lokale FDF-kredse og spejdere samt af klubbens medlemmer.

Samler-objekt

Det lokale julemærke er blevet et populært samler-objekt. Især fordi arkene er nummererede. Et ark med det lokale selvklæbende julemærke og til og fra kort til julegaverne koster 30 kr. Holstebro-julemærket trykkes i et oplag på 3000 og bliver ofte hurtigt udsolgt. Salgsperioden er fra den 25. oktober til 31. december 2019.

Der er også et lotteri knyttet til de nummererede ark. Der udloddes 10 gavekort på 200 kr. Vinderne offentliggøres på Hardernes Y’s Men’s Clubs hjemmeside den 15. januar 2020. Julemærket med Sir Kirke som motiv udkommer også elektronisk, så det kan sættes på elektronisk post og kan bestilles via klubbens hjemmeside.

Back to top button