Koncerter

Dansk musik i særklasse

Original, klassisk kvartet fra København optræder på Odin Teatret med gæstekoncert

P2s Lytterprisvindende og progressive kammermusikvartet, KOTTOS fra København, giver gæstekoncert på Odin Teatret lørdag den 26. oktober kl. 19.

Den særdeles originale, klassiske kvartet består af fire af den danske eksperimenterende musikscenes mest prisvindende musikere: Josefine Opsahl (cello), Pernille Petersen (blokfløjte), Frode Andersen (akkordeon) og Mikkel Egelund Nielsen (guitar).

Kvartettens fire, blændende dygtige musikere har fundet sammen i en fælles passion for det virtuose, det skæve og for den oprindelige folkemusik. Men kvartettens musik er ikke traditionel. Man kunne kalde det musik fra et land, der aldrig har eksisteret.

Nyskabende

Kombinationen af instrumenter i KOTTOS er utraditionel og nyskabende: Fløjter i alle størrelser. Fra den dybeste kontrabas til den højeste sopranino. En 17 kg russisk/Italiensk akkordeon giver kraft og fylde med sin nærmest symfoniske lyd. Celloen danner bund i ensemblet og farver lydbilledet med alternative spilleteknikker fra avantgardemusikken og den nordiske folkemusiktradition, mens en fabelagtig guitar tilføjer eksotisk duft med sit flamencoprægede temperament.

KOTTOS opfører både sine egne kompositioner og samarbejder med nogle af tidens fremtrædende danske komponister, der skriver helt nye værker til kvartetten.

Hædret

I juni 2016 udgav KOTTOS sit debutalbum. Udgivelsen vandt sensationelt P2s Lytterpris 2017 med 66 procent af stemmerne i et felt med nominerede som Berliner Filharmonikerne og DR Symfoniorkesteret. I 2019 – 2020 er KOTTOS blevet hædret med udnævnelsen til én af 10 talenter i Statens Kunstfonds karriereprogram “Den Unge Kunstneriske Elite”.

Koncerten finder sted i et samarbejde mellem Nordvestjysk Musikkreds, Holstebro Musikskole, OrkesterEfterskolen og Odin Teatret. Solistforeningen af 1921 har støttet økonomisk.

Du kan købe billetter ved indgangen eller bestille på mail: odin@odinteatret.dk

Lignende artikler

Back to top button