Koncerter

Mathilde Walter Clark om romanen “Lone Star”

Om at finde sine rødder, sin familie og måske sig selv

“Hvem ringer hvis min far dør?”
Det spørgsmål holdt Mathilde – som det meste af sit liv har været adskilt fra sin far af Atlanterhavet – søvnløs om natten. Da det viste sig umuligt at få en aftale i stand med hendes fire amerikanske søskende, gik hun igang med at skrive “Lone Star”, den bog hun altid har vidst hun skulle skrive. Det er historien om en far og en datter og om alt det der adskiller dem – havet, sproget og en stedmor af mytologiske dimensioner. Men Mathildes far er jo levende! Måske har de stadig fælles historier til gode? Midt i arbejdet med bogen spurgte hun faren, om han ville mødes med hende i hans fødeegn i Texas. Her besøger de slægtninge hun ikke anede hun havde – døde som levende – og lige så stille vokser et nyt landskab frem. I foredraget fortæller Mathilde om familie og tilhørsforhold – og om at overvinde enorme afstande. Om erindringens skrøbelighed, og det heftige skrivearbejde med det levende stof. Kom til et engageret foredrag med oplæsning og plads til spørgsmål fra publikum.

Mathilde Walter Clark er født og opvokset i Danmark hos sin danske mor, men tilbragte somrene i USA hos sin amerikanske far. Hun har en magistergrad i dansk og filosofi fra Roskilde Universitet og New York University. I 2004 debuterede hun med romanen “Thorsten Madsens Ego”, og har siden udgivet romanerne “Priapus” (2010) og “Gips” (2012) og novellesamlingerne “Tingenes uorden” (2006) og “Grumme historier” (2011). I 2006 fik hun Carlsbergfondens pris som “Årets fund indenfor Litteraturen”, og har siden modtaget bl.a. Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

Gratis at deltage. Deltagelse kræver billet.
Hent din billet her >>

Bemærk: Dette arrangement foregår på vores “intimscene”, hvor der kun udbydes et mindre antal billetter.

HerLitt
Arrangementet er en del af HerLitt – Hernings nye litteratur- og bogfestival, der sætter fokus på litteratur og den gode læseoplevelse den 25. og 26.oktober 2019. Alle arrangementer er gratis, nogle kræver dog tilmelding.

Se alle arrangementer her >>

Festivalen er støttet af Ege Fonden, Nordea Fonden og Statens Kunstfond.

Om dette arrangement

26.10.19

Tid 14:00 – 15:00
Pris Gratis
Bibliotek: Biblioteket i Herning

Lignende artikler

Back to top button