Koncerter

Virkelighedens Game of Thrones v. Rasmus Wichmann

TV-serien ’Game of Thrones’ – og bøgerne de er baseret på – lægger sig faktisk tættere op ad historiske beretninger end mange historiske film og serier.

Game of Thrones har vundet mange fans verden over med sine kulørte og ofte voldsomme fortællinger fra den fiktive verden Westeros. Historiker Rasmus Wichmann dykker ned i historiebøgerne og fortæller om inspirationen bag hitserien Game of Thrones og forklarer, hvordan serien – og George R. R. Martins bøger, som serien er baseret på, lægger sig tættere op ad historiske beretninger end mange historiske film og serier.
Selvom det kan være svært at forestille sig at ‘The Red Wedding’ har fundet sted, så er det inspireret af den skotske ‘Black Dinner’ fra 1440, og det var bestemt ikke noget for børn. De blev nemlig også slået ihjel ved lejligheden.
Rasmus Wichmann fortæller om virkelighedens Lannisters, som hed Lancasters, Targaryens, som var huset Stuart og mange andre drabelige anekdoter fra den skotske og irske historie.

Rasmus Wichmann vil også udpege, hvilke historiske personer tvseriens karakterer er baseret på og fælles for de fleste var, at de tager udgangspunkt i den royale familie Stuart, der blev fordrevet fra den engelske trone – og dermed også tjente som inspiration til hele handlingen i Game of Thrones. Det kongehus er serieskaberens hedeste drøm, for det var fyldt med skøre konger, komplotter, rygter om bastarder uden ret til tronen, folkehelte og sågar krudtsammensværgelsen i 1605, hvor engelske katolikker forsøgte at sprænge Kong Jakob I og hele Parlamentet i luften.

Torsdag 26/9-2019 klokken 19:00

Struer Bibliotek

Køb billetter her

Lignende artikler

Back to top button