Koncerter

Danmarkshistorien i gulvhøjde v. Kåre Johannessen

Mød en af landets mest engagerede og medrivende historieformidlere, som fortæller om historie, så alle kan forstå det.

Vi ved allesammen, at det var Christian den Fjerde, der byggede Rundetårn, og at Svend Poulsen Gønge ene mand besejrede hele den svenske hær (med lidt hjælp fra Tordenskjold). Rygraden i dansk historieforståelse var gennem århundreder kongerækken. Men hvor meget betød de enkelte konger egentlig for den jævne dansker? Og hvor stor betydning havde svenskekrigene for almindelige bønder, når alt kommer til alt?

I virkeligheden var mange af de hændelser, vi har lært at opfatte som “vigtige”, uden særlig betydning for den brede befolkning. I foredraget prøver vi at viske tavlen ren og med friske øjne se på, hvilke (såkaldte!) store og afgørende begivenheder, der reelt var fuldkomment uinteressante for alle andre end en lille magtelite – og hvilke virkeligt afgørende og betydningsfulde hændelser, som er blevet helt glemt i historieskrivningen.

Om Kåre Johannessen

Kåre Johannessen er kendt for at overraske publikum med sin anderledes tilgang til den historiefortælling, som de fleste af os kender fra bibliotekets bøger. Og så har Kåre en helt unik evne til at lade os forstå, hvorfor begivenheder der fandt sted for flere århundreder siden, stadigvæk er relevante i dag.

Efter at have været beskæftiget i museums- og formidlingsbranchen i mere end 20 år, valgte Kåre Johannessen i 2014 at stoppe som inspektør på Middelaldercentret i Nykøbing F for at forfølge en drøm som selverhvervende, privatpraktiserende historiker og foredragsholder. Af kunderne bliver Kåre kaldt for “stand-up historiker”, og det er han stolt af!

Torsdag 19/9-2019 klokken 19.00-21.00

Struer Bibliotek

Køb billetter her

Lignende artikler

Back to top button