Koncerter

Kunst opstår ved Nissum Fjord

Fra den 30. august til den 8. september er egnen omkring Nissum Fjord omdannet til en ambitiøs og anderledes kunstfestival drevet af lokale kræfter. I 10 dage viser Meetings kunstfestivalen 42 værker skabt af 49 kunstnere fra 17 forskellige lande og vist på 27 utraditionelle udstillingssteder rundt om fjorden.

– MEETINGS-festivalen er et pragteksemplar. Den skaber møder mellem kunst, natur og lokalmiljøer. Projektet syder af gode lokale kræfter, skæve nye idéer og usædvanlige placeringer. Det er vi i Statens Kunstfond glade for at bakke op om, siger Lisette Vind Ebbesen fra Statens Kunstfond.

Video- og performancefestival MEETINGS er arrangeret af foreningen ET4U i samarbejde med en række midt- og vestjyske foreninger, lokalsamfund og frivillige, som har gjort en stor indsats og beredvilligt åbnet døre til deres lade, stald, fiskerhytte med meget mere. Der er  basis for et anderledes road-trip rundt om Nissum Fjord – og det helt gratis.

Allerede torsdag den 29. august kl. 20.15 kan man i Husby Klitplantage opleve lyd-performancen ’Sound Tracking’ af Louise K. Wilson fra England og Michal Kindernay fra Tjekkiet. De to har arbejdet sammen i Sdr. Nissum i løbet af sommeren på at skabe blandt andet dette værk.

Den officielle festival-åbning er fredag d. 30. august kl. 15.00 i den gamle auktionshal i Thorsminde. Her kan du blandt andet få en forsmag på aftenens koncert kl. 20.00 på den gamle bedding i Thorsminde med Abdallah Abozekry fra Egypten og danske Lars Greve.

Det er de to musikeres første koncert sammen og består primært af improvisationer. Det er musik, de skaber sammen på stedet. Koncerten bliver lyden af to mennesker, der mødes. Abdallah fra Cairo spiller Saz og Lars fra Husby på klarinet.

Det trykte program for hele MEETINGS-festivalen kan afhentes følgende steder rundt om Nissum Fjord: Købmanden Thorsminde, Fjaltring Købmandsgård, Dagli’Brugsen Bøvling, Dagli’Brugsen Vemb, Ulfborg Bibliotek, Købmanden i Staby, Dagli’Brugsen Sønder Nissum samt ET4Us lyserøde infoplatform og under festivalen i inderhavnen i Thorsminde.

Eller find web-udgaven på www.et4u.dk

MEETINGS fakta:

MEETINGS: Et 4-årigt video- og performanceprojekt i Midt- og Vestjylland. Internationale kunstnere inviteres på arbejdsophold på forskellige lokaliteter, hvor de producerer nye video- og performanceværker for, om og i mødet med området set med den udefrakommende kunstners blik. MEETINGS skaber kunst relateret til her, hvor vi bor, og værkerne bliver vist på utraditionelle steder og lokaliteter rundt om Nissum Fjord.
FESTIVAL: I MEETINGS indgår to festivaler – den første løb af stablen i september 2017, og den anden åbnes officielt i Thorsminde den 30. august og varer til og med den 8. september 2019. Festivalen præsenterer de nye video- og performanceværker, som er produceret til MEETINGS. Desuden vises en lang række værker, som også forholder sig til ’stedet’ og ’mødet’, men set fra andre hjørner af verden end det midt- og vestjyske. Fra den 29. august til den 2. september afholdes et åbent symposium i Thorsminde.
PRIS: Der er gratis adgang til alle arrangementer.
ARRANGØR: Foreningen ET4U i samarbejde med en lang række foreninger, institutioner, lokalsamfund og enkeltpersoner i Midt- og Vestjylland.
ØKONOMI: MEETINGS 2016-19 er støttet økonomisk af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland 2015-19, Lemvig Kommune, Region Midtjylland, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond, 3Fs Medie- og Kulturfond og private sponsorer.
WEB: Følg med på ET4Us hjemmeside: www.et4u.dk, Facebook: @ET4U.on.wheels og Instagram: @et4u

Back to top button