Koncerter

GRATIS OPERA OPLEVELSE PÅ GÅGADE LØRDAG I STRUER

I forbindelse med lydkunst-festivallen Struer Tracks 2# opfører Operaen i Midten brudstykker i byrummet fra en ny operaforestilling “Song of The Child” i byrummet.

I Lydens By, Struer bliver lydene levendegjort, når Operaen i Midtens kunstnere optræder og underholder ved kunsten på Lilletorv med deres nye forestilling, som får sin egentlige premiere i juni måned 2020.

Publikum vil således få en 15- minutters forsmag på en forestilling, som opføres i det åbne byrum, og som næste år udvikles i fællesskab med lokale borgere.

”Song of the Child” tager udgangspunkt i østrigske Peter Handkes filosofiske digt ”Lied vom Kindsein” (Sang fra barndommen). Barnets undren over, hvem det er og hvorfor, bliver til en tilblivelseshistorie, som vækker en tradition til live: Vi har alle en melodi, som er helt unik, en identitet med uendelige variationsmuligheder, skabt i møder med andre og i nye rum.

Helt i tråd hermed bliver selve forestillingen en selvudviklende, kollektiv proces, hvor alle medvirkende gennem workshops deltager aktivt i skabelsen af komponenterne til en fortælling. Instruktøren Mia Theil Have har stor erfaring med disse devising-forløb. Den tidligere skuespiller ved Odinteatret og leder af Riotous Company skaber sammen med den meget anerkendte makedonsk fødte komponist Nikola Kodjabashia en opera, som fortæller en historie om et barns møde med verden.

Operaen i Midtens kunstneriske leder, Flemming Vistisen sætter hele ensemblet sammen med internationale kunstnere blandt andre den unge, klokkeklare britiske sopran Lucy Knight. Helt i tråd med kompagniets høje ambitioner om at bryde med konventioner og traditioner uden at slække på kvaliteten.

Lignende artikler

Back to top button