FestivalnytGalleri

Metalfest i Odense

Fredag og lørdag blev Odense Metalfest afholdt i Musikhuset Posten i den fynske hovedstad. Vi var med lørdag.

Verden i Danmark blev taget af storm fredag, men det forhindrede ikke Odense Metalfest i at åbne dørene for folk overvejende klædt i sorte t-shirts med mere eller mindre ulæselige band-logoer på ryggen. Selvsamme storm forhindrede Festivalnyt’s mand, undertegnede, i at møde op da, men var med lørdag til anden halvdel af festivalen.

Man mærkede hurtigt den gode stemning, og de fleste af gæsterne var sandsynligvis gengangere fra gårsdagens fest. Allerede fra første bands optræden (Blodrus) på den lille af Postens to scener var publikum klar til at give den gas.

Ligesom dagen før var der i alt ni bands på dagens program, og ikke mange af dem havde spillet deres sæt, før der var dømt både moshpit og stage dive. Selvom det så voldsomt ud, da fuldvoksne mænd tumlede rundt i en cirkel midt blandt publikum, blev der gjort et stort nummer ud af at passe på hinanden og leve livet. Sådan var stemningen, trods bandenes budskaber om død og ødelæggelse (i den grad man overhovedet forstår hvad de prøver at formidle, hvilket er mildt sagt en udfordring).

At passe på gjaldt i vis grad også stage dive, selvom de voldsomte forsøg nok har kostet en god omgang blå mærker, for selvom festivalen virkede velbesøgt stod man ikke som sild i en tønde klar til at gribe. Der var tilsyneladende plads til alle, både i volumen og i andre henseender.

Posten er et lille, hyggeligt spillested som skabte nogle rigtig gode rammer for festivalen. Også selvom den lille scene ligger lidt klemt inde i et hjørne, og måske er lige i underkanten til at rumme et komplet metalband mede store armbevægelser, men det gik.

Se et lille udvalg af billeder fra festivalen herover. Se mange flere billeder fra festen her.

Fredagens program
Chokeholder
Endarken
Panzerchrist
Chronicle
Ryker’s
Shadowspawn
Sacramentum
Demolizer
Hatesphere

Lørdagens program
Blodrus
Hard Lessons
Dysgnostic
Avarice
Steel Inferno
Mindslaver
No Turning Back
Sylvatica
Asphyx

Foto: Klaus Dreyer / Eventfotografi.dk

Lignende artikler

Back to top button