Din FestivalFestivalnytGalleri

Måske kan de noget… i Nibe

Måske kan de noget her, som næsten ingen andre kan, og måske starter det i fællesskabet, som er vokset over år.

Alle har det, som de helst vil ha’ det. Der er glæde i både øst og vest. Der er magi i midnatstimerne og sød musik resten af dagen. Det er hverdagspause og alle må være her. Nibe Festival har eksisteret siden 1985, og for hvert år bliver den bedre, større, stærkere og grønnere. Fællesskabet er det samme. Frivilligheden trives og man hepper på hinanden; musikken og menneskene i Skalskoven, hvor verdensstjerner og upcoming artister gør sig umage ud over det sædvanlige.

Det summer af liv overalt i skoven – også når det regner, og det gjorde det i år. Helt vildt meget. Og det meste af tiden var det næsten ligegyldigt.

Festivalen var på langt de fleste måder den ”sædvanlige velsmurte maskine“, siger talsmand Peter Møller Madsen.

Meget var, som det plejer – og resten var noget nyt. Green Taskforce, eksempelvis, som består af fem personer, som går rundt på festivalen og vejleder de frivillige i festivalens bæredygtighedsprocedurer. På Nibe Festival affaldssorterer de frivillige, og festivalen bruger gerne de såkaldte nudging-teknikker, som en metode til at ændre gæsternes adfærd, uden at de egentligt opdager det. Det handler om at få dem til at tænke mere bæredygtigt. Det gør man ved, blandt andet, at have effektive teams, som sikrer, at koncertpladserne er rene umiddelbart efter koncerterne. Når der ikke ligger skrald på pladsen, så smider gæsterne knap så meget affald fra sig.

Man har det trygt og godt i Skalskoven. En brugerundersøgelse viser, at 96 procent af gæsterne – i alle aldre – føler sig trygge på festivalen, og en række nye tiltag skal sikre, at det bliver ved med at være sådan. Der er nul-tolerance i forhold til stoffer på festivalen, og narkohunde på patrulje er med til at sikre, at det håndhæves.

 

Festen er fin i Nibe. Den er kærlig og omsorgsfuld, og der er plads til både store og små.

Foto: Tommy Hansen & Allan Niss, FotoNiss.dk

Lignende artikler

Back to top button