Din FestivalFestivalnytVideo

Win-win for klima, øje og mave til NorthSide

Vi har taget et kig på festivalmaden på NorthSide 2024. Vores journalist Signe knuselsker alt ved det, og tog en snak med Daniel fra Plant Food og Ehssan fra Faour om netop det. Se det her.

På NorthSide festival havde man som mål at blive 100 procent økologisk med det mad som skulle serveres fra boderne – det var i 2017, i 2022 var målet at blive 100 % plantebaseret.

Jeg knuselsker alt ved det, det er en kæmpe ting for mig at jeg kan gå til alle boder og bestille lækker mad uden at gå glip af de retter med kød.

Freja fra Plant Food severer deres “fish” (mushrooms) and chips.

Det lyder måske som noget vrøl, men i Danmark er de alternative retter til kød, ofte ret så kedelige, fantasi- og smagløse. Så at komme på festival hvor alle kan få lækre saftige burgere, falafel ruller og pizzaer som beriger, øje, mave OG klimaet er topdollar.

 

Der var ramaskrig da det først blev annonceret og megen skriveri om NorthSide handlede om maden. Jeg har ikke set en eneste artikel i år om netop det. “Der er jo heller ikke nogen som forhindrer dig i, at medbringe en parmaskinke” som en festivalgæst grinende foreslog “så kan man jo selv lige ligge et par skriver ind” og det er da rigtigt.

Helt konkret er der nok bare sket det, at festival folket har vænnet sig til og muligvis også fundet udaf at det smager godt.. og måske endda bedre.

Så hurra for at stå fast og stå forrest NorthSide!

Lokale Århus spisesteder er fint repræsenteret på NorthSide. Plant Food er en af de garvede, erfarne. Vi gik backstage for at høre hvad Daniel havde at fortælle mens Saint Claire spillede.
(Se den snak i toppen her.)

 

Faour i Aarhus er et af byens mest autentiske, mellemøstlige spisesteder.

Her er der små retter kaldet mezze. Det er autentisk arabisk mad i verdensklasse og et yndet, yndlingssted for mange århusianere.

 

Faour er på Klostergade og i Nikolinehus på Aarhus Ø. På NorthSide nyder jeg deres halloumi burger – ja tak

Lignende artikler

Back to top button