AnmeldelseFestivalnyt

Jonah Blacksmith blev reddet på stregen

Kontakten til publikum forsvandt i regnen, da Jonah Blacksmith indtog Echo-scenen på NorthSide

Der er masser af gods i mange af Jonah Blacksmiths numre. Mange ender i finaler med stor lyd og den slags oversættes normalt til rigeligt med muligheder for at nå ud over scenekanten og tage godt og grundigt fat i publikum.

Fredag aften på NorthSide formåede thyboerne dog ikke at omsætte det til deres ellers solide kontakt før hen mod slutningen, og det gjorde en våd koncert på Echo til en lidt flad affære.

“Jeg havde drømt om 35 grader og solskin, da vi skulle spille den her koncert,” lød det fra Thomas Alstrup, der sammen med broderen, Simon, gjorde et hæderligt forsøg på at få rystet et regnvådt publikum op i tempo.

Tegn på regn
Regnen startede blot et par numre inde i setlisten, men koncertens mislyde kan ikke udelukkende tilskrives vejret. Flere gange i løbet virkede det som om, der endelig kom lidt gang i den, men netop som forbindelsen mellem publikum og band begyndte at kunne mærkes, skiftede Jonah Blacksmith tempo, og det hele skulle startes forfra.

Det er normalt ikke en øvelse, der volder brødrene Alstrup problemer. Og den sidste tredjedel af setlisten var da også præget af et noget højere tempo, der ramte ind i de første solstråler og glimt af en blå himmel, Eskelunden havde set i timevis.

De kan jo godt
Som stærk kontrast til den første halvdel, viste det syv mand store band, at de fint kan spille en græsplæne op og nå helt ind i hjertet på deres – lettere modne – publikum.

Med hittet House On Fire nåede de i mål, men som koncertens sidste nummer, var det en kortlivet fornøjelse, og det er en skam.

For Jonah Blacksmith er et sympatisk band med masser at byde på, og den stoiske thy-charme driver af brødrene Alstrup i spande. Så det er svært ikke at ønske, at de havde ramt kadencen tidligere.

Foto: Klaus Dreyer, Eventfotografi.dk

Ud blandt publikum
Det ER ikke kun deres skyld, for en regnvåd festival kan være svær at spille op. Men som Thomas Alstrup også fik sagt i en af pauserne, var hans bedste koncertoplevelse med Radiohead, der spillede under monsunregnslignende tilstande på NorthSide i 2017.

Det var ikke skidt. Det blev faktisk ganske fint. Med gæsteoptræden fra Mekdes, var der også masser af variation og indhold. Men det blev oppe på scenen lidt for længe, og det blev først rigtigt godt, da det kom ud og leve blandt – og i – publikum.

Jonah Blacksmith, NorthSide

★★★★☆☆

Foto: Klaus Dreyer, Eventfotografi.dk

 

Foto: Klaus Dreyer, Eventfotografi.dk   

Lignende artikler

Back to top button