FestivalnytLine-up

Mere musik og ny scene på Syd For Solen

SYD FOR SOLEN overrasker med helt ny scene: MAKE IT COUNT – dedikeret til morgendagens musik. Se hele programmet her.

Der kommer endnu mere musik på SYD FOR SOLEN 2024. Festivalen afslører i dag, at publikum i år kan se frem til endnu en scene dedikeret til de absolut stærkeste talenter netop nu. I år er der således 3 scener, når festivalen indtager Valbyparken den 8., 9. og 10. august. Blandt de optrædende på scenen MAKE IT COUNT, finder man nogle af de mest fremadstormende danske artister i selskab med håndplukkede nye musikere fra Irland, Frankrig og England, der i hver deres genre er nogle af morgendagens helt store musikhåb. 

”Vi sagde jo, at SYD FOR SOLENs musikprogram var fuldendt – men det var ikke helt rigtigt, for MAKE IT COUNT bliver en stærk tilføjelse til den samlede musikalske oplevelse, som man kan få hver dag på festivalen. Vi har fra dag ét haft en ambition om at skabe en platform på SYD FOR SOLEN til de talenter, der fortjener den medvind, det giver at spille på en af sommerens store festivaler. Og vi ved, at SYD FOR SOLENs gæster er virkelig nysgerrige og ivrige efter at opdage nye artister og se dem først – det er der nu mulighed for med vores nye scene,” fortæller CEO i smash!bang!pow!, der står bag festivalen, Nikolaj Thorenfeldt.

 

MAKE IT COUNT programmet se således ud:

Torsdag 08.08.24

Bless You (DK)
Laura4Evigt (DK)
Jersey (FR)

Fredag 09.08.24

Helena Gao (DK)
Dos Santos (DK)
MRCY (UK)

Lørdag 10.08.24

Karoline Funder (DK)
First Flush (DK)
NewDad (IR)

Karoline Funder. Foto: Phie Beckett Stenbæk

SYD FOR SOLENs tre dage repræsenterer hver sin genre og har hver sin særlige stemning, som også gør sig gældende på MAKE IT COUNT: Torsdag den 8. august bliver en udendørs klubfest for fuld udblæsning med Fred again.. i front. Fredag er en fusion af soul, jazz og pop med Jorja Smith og Michael Kiwanuka i spidsen, mens lørdag er rocklegendernes dag, hvor se frem til et solidt program med Queens Of The Stone Age øverst på plakaten.

Xenia Grigat, der er programansvarlig på SYD FOR SOLEN, fortæller om dagens offentliggørelser:

”Torsdagens tre MAKE IT COUNT-artister skal kunne skabe en kæmpe fest uden at folk nødvendigvis kender deres musik i forvejen. Det er bestemt ikke nogen nem opgave, men jeg vil godt vædde en stor festivalfadøl på, at de får sparket gang i gæsterne! Danske Bless You er det mest ambitiøse, jeg har set på den danske house-scene i årevis, og Laura4Evigt kan skabe en mørk 90’er klub på selv den skønneste solrige sommerdag, med sin grænsesøgende elektroniske popmusik. Selveste Fred again.. har selv kastet sin kærlighed over den franske house- og electro-duo Jersey, og vi kan kun erklære os fuldstændig enige – så nu joiner de ham på SYD FOR SOLENs torsdagsprogram. Rent musikalsk tager Jersey udgangspunkt i Frankrigs stolte traditioner inden for genren, men de fornyer den med elementer af UK-garage, drum’n’bass og manipulerede vokaler – resultatet er nonchalant, sofistikeret og sindssygt festligt, som kun franskmænd kan gøre det.”

 

”Fredag leger vi jo lidt med de mere innovative udtryk fra den internationale popmusik, så her skal MAKE IT COUNT-artisterne lyde lidt af hele verden. Fra Danmark præsenterer vi Helena Gao, hvis helt æteriske stemme lyder af en lovende international karriere, og den glade samba-vuggende Dos Santos, der rammer bull’s eye mellem dansksproget pop og brasilianske rytmer. Sammen med den engelske duo MRCY, er der virkelig meget at glæde sig til. De skaber moderne soul og funk, som i selve sangskrivningen klart står på skuldrende af fyrtårne som Donny Hathaway og Marvin Gaye, men som samtidigt nysgerrigt inddrager elementer af afrobeat, psykedelia, dub og spirituel jazz,” fortsætter Xenia Grigat.

MRCY – Foto: Ben Quinton

”Sidst, men absolut ikke mindst, skal vi lørdag vidt omkring i rockens tegn, og hvis man især glæder sig at opleve til Big Thief, så skal man helt sikkert også lægge vejen forbi lørdagens danske MAKE IT COUNT-artister. Det er nemlig Karoline Funder og First Flush, der har det til fælles med blandt andet Big Thief, at de forstår at eksperimentere med genren, skabe virkelig dejlige stemninger og står for tekstuniverser, der er den rene poesi. Fra Irland byder vi velkommen til NewDad, som vi – sammen med for eksempel The Guardian og NME – mener er landets nye store rockhåb, med deres mix af alternativ rock, postpunk og shoegaze. I centrum står sangeren Julie Dawson, der synger om skam, usikkerhed og selvlede med forførende sødme og totalt cool deadpan,” afslutter Xenia Grigat.

Læs mere om de ni MAKE IT COUNT-artister på sydforsolen.dk.  

 

SYD FOR SOLENs to andre scener har navnene OVER HAVET og UNDER HIMLEN. Spilleplanen for de tre festivaldage offentliggøres snart.

En platform dedikeret til det mest lovende vækstlag i København og i resten af verden har været en del af festivalens musikalske vision fra start og bliver nu endelig en realitet. MAKE IT COUNT-scenen er en del af Musik til København, som er den almentanke, SYD FOR SOLEN er skabt under. Scenen er opkaldt efter Jack Daniel’s mantra MAKE IT COUNT, som handler om at sætte fokus på de definerende øjeblikke for up-coming artister. Jack Daniel’s er sponsor af den nye scene.

Torsdag 08.08.24

Fred again.. (UK)
Sampha (UK)
Kenya Grace (ZA/UK)
AV AV AV
 (DK)
Charlotte Day Wilson (CA)
JOSVA (DK)
Ilma (DK)
JOY (Anonymous) (UK)
Bless You (DK)
Laura4Evigt (DK)
Jersey (FR)

 

Fredag 09.08.24

Jorja Smith (UK)
Michael Kiwanuka (UK)
André 3000 (US)
Yussef Dayes (UK)
Eee Gee (DK)
Rachel Chinouriri (UK)
Guldimund (DK)
Mona Moroni (DK)
Helena Gao (DK)
Dos Santos (DK)
MRCY (UK)

 

Lørdag 10.08.24

Queens Of The Stone Age (US)
AIR (FR)
Big Thief (US)
The Kills (US/UK)
Viagra Boys (SE/US)
Sleater-Kinney (US)
Arc de Soleil (SE)
The Raveonettes (DK)
Karoline Funder (DK)
First Flush (DK)
NewDad (IR)

 

SYD FOR SOLEN 2024

SYD FOR SOLEN er tre dage med hver sine genremæssige sværvægtere øverst på plakaten, skarpt forfulgt af et stærkt line-up af internationalt format, der rummer både danske og udenlandske navne. Hver dag har sit eget musikalske særpræg, og publikum vælger selv den eller de dage, som passer perfekt til præcis deres smag og gode festivalstemning.

Man kan naturligvis dyrke sin favorit-genre én enkelt dag. Men i 2024 vil det som noget nyt også være muligt købe billetter til både to eller tre dage på SYD FOR SOLEN.

En éndagsbillet koster 800,- DKK + gebyr, 2 valgfrie dage koster 1.450, – DKK og en partout billet til alle tre dage på SYD FOR SOLEN koster 2.100, – DKK. Billetter købes via billetlugen. Har man allerede købt éndagsbillet, men nu ønsker at komme af sted flere dage, kan man opgradere til en flerdagsbillet på billetlugen.dk

Lignende artikler

Back to top button