FestivalnytLine-up

Jada er dette års Plads til forskelle-ambassadør

Når Jada til sommer debuterer på Grøn, bliver det ikke kun som artist. Grøn, NOVA og hummel kan i dag nemlig annoncere, at hun får en helt særlig rolle som dette års Plads til forskelle-ambassadør. I samarbejde med hummel og Grøn står Jada bag designet af årets Plads til forskelle-T-shirt. T-shirten går i salg i dag, og overskuddet fra salget går til Muskelsvindfondens projekt Pærfekt. Et projekt der kæmper for at nedbryde perfekthedskulturen.

I år samler Grøn, NOVA og hummel penge ind til Muskelsvindfondens projekt Pærfekt, der kæmper for at nedbryde perfekthedskulturen. Det bliver denne gang i samarbejde med Jada, der bliver årets Plads til forskelle-ambassadør. Som ambassadør fortolker artisten Muskelsvindfondens vision om at skabe plads til forskelle. En titel, der tidligere har tilhørt Benjamin Hav, Suspekt, Christopher, Lukas Graham, Carpark North, Scarlet Pleasure og morgenværterne på GO’NOVA.

Om sin rolle som Plads til forskelle-ambassadør fortæller Jada:
“Det betyder meget for mig at arbejde mod en verden, hvor der er plads til alle, især dem i kørestole og med handicap, som alt for ofte overses. Samfundet mangler simpelthen den nødvendige plads til dem, på gaderne, på arbejdspladserne og overalt. Det skal vi have lavet om på, det skal vi bare!”

Vi er alle sammen vidunderlige og pisse underlige
Jada har gennem sin karriere været en vigtig stemme for selvkærlighed og været med til at slå et slag for opgøret med perfekthedskulturen. Derfor er det et match-made-in-heaven, når Jada i år skal være med til at samle penge ind til Pærfekt. Som ambassadør er det Jada, der har skabt det unikke design og budskab, som pryder T-shirten.

Om designet fortæller hun:
“Vi startede med at tænke over to ting, der gør mig lidt anderledes end andre. Og det er min tøjstil som tit kan være “for meget” – her er t-shirtens grafik inspireret af en kæmpestor grøn latex-hat, jeg har, og så det, at jeg ofte føler mig som en stor blanding af følelser – lidt som en smoothie. Og for mig handler det om at snakke åbent om mine følelser og skrive sange om dem.”

Muskelsvindfondens projekt Pærfekt får et økonomisk bidrag, der samles ind af hummel, NOVA, Grøn og Jada op til og i løbet af sommerens Grøn-koncerter gennem pantdonationer på pladsen og salget af Plads til forskelle-T-shirten, der i igen år produceres af hummel. For hver solgt T-shirt går 100 kr. til Pærfekt.

Dette års Plads til forskelle T-shirt kan købes fra i dag i hummel butikker landet over og via hummel på https://www.hummel.dk.

Turnéplan 2024:

18. juli: Tårnby (Udsolgt)
19. juli: Kolding
20. juli: Aarhus (Udsolgt)
21. juli: Aalborg
25. juli: Esbjerg
26. juli: Odense (Udsolgt)
27. juli: Næstved (Udsolgt)
28. juli: Valby (Udsolgt)

Om Grøn
I mere end fire årtier har Tuborg og Muskelsvindfonden med Grøn skabt musikalske oplevelser og fællesskaber på tværs af handicap, alder, etnicitet, køn, seksualitet og religion. Overskuddet fra koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde med at skabe Plads til forskelle, hvilket har til formål at skabe større mangfoldighed i det danske samfund. I 2023 kunne Tuborg og Muskelsvindfonden fejre 40 år med Grøn i et historisk år, hvor man for første gang kunne melde totalt udsolgt på hele turnéen rundt i Danmark.

Om Muskelsvindfonden
Muskelsvindfonden er en forening, et fællesskab og en bevægelse. Den blev skabt af og for mennesker med muskelsvind, men den er også 100vis af fantastiske pårørende, medarbejdere, engagerede samarbejdspartnere og mere end 1.000 frivillige, der er med til at sætte verden i bevægelse.

Siden 1983 har Muskelsvindfonden i et partnerskab med Tuborg arrangeret Grøn, for i Muskelsvindfonden samler vi danskerne, mens vi samler ind til vores arbejde for mennesker med muskelsvind. Overskuddet går direkte til vores arbejde for et bedre liv med muskelsvind og til forskning i muskelsvind.

Sammen med samarbejdspartnere samler Grøn også særskilt ind til en årlig Plads til forskelle-pulje, som uddeles til et initiativ, som understøtter Muskelsvindfondens vision om “plads til forskelle”.

Om hummel
hummel er et dansk sports- og modebrand med en historik, der rækker tilbage til 1923. hummel designer, producerer og markedsfører sportstøj, træningstøj, udstyr og sneakers til både børn og voksne, kvinder som mænd. Gennem virksomhedsfilosofien ’Company Karma’ kæmper hummel for lighed og inklusivitet. De er kendt for at være dristige, træde udenfor de traditionelle linjer og skabe rum for mangfoldighed og fællesskab. hummel engagerer sig i samarbejder og projekter, der deler denne vision, og den nydesignede Plads Til Forskelle t-shirt er med til at understrege vigtigheden af at respektere alle former for forskellighed.

Om Jada
I 2019 bragede Jada ind på den danske musikscene med det anmelderroste debutalbum “I Cry a Lot”. Jada har efterfølgende fået hele landet til at synge med på ørehængerne som “Lonely”, “Lifetime” og kæmpesuccesen “Nudes”, som har passeret imponerende 12 mio. streams på Spotify. Siden sin debut er priserne væltet ned over hende i en lind strøm. Både Danish Music Awards, P3 Guld, Carl Prisen og Steppeulven valgte at anerkende hendes store gennembrud, og hun har siden manifesteret sin stjernestatus i dansk musik.

Jada er blevet en vigtig stemme for den unge generation, hvor hun med sine følsomme tekster formidler vigtige og relaterbare budskaber. Efter to år med corona-aflysninger har Jada i den grad taget revanche med kæmpe shows på Roskilde Festivals Orange Scene, Smukfest, NorthSide og i Royal Arena. Med sin kraftfulde vokal og inddragende sceneshows er det ingen overraskelse, at Jada hele fire gange har modtaget priser som Årets Livenavn til forskellige prisuddelinger. Når Jada i år gæster Grøn med sin fantastiske stemme og vedkommende tekster, bliver det samtidig hendes debut på turnéen.

Om NOVA
Fællesskabet og det, at kunne gøre en forskel for andre, er vigtigt for NOVA. På NOVA forsøger vi altid at være rummelige, inkluderende og til at komme i kontakt med. På NOVA er ingen perfekte og der er altid plads til alle. Derfor betyder det rigtig meget for radiostationen at være med til at sprede budskabet om Plads til forskelle, ikke mindst, så der kommer rigtig mange gode ansøgninger til Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris. I 2021 var det værterne fra morgenshowet GO´NOVA, der designede Plads til forskelle-t-shirten.

Link til billetter og yderligere information om Grøn 2024 kan findes på groenkoncert.dk.

Lignende artikler

Back to top button