FestivalnytTopnavne

Sebastian modtager Musikforlæggernes Ærespris

For 12. år overrækker Musikforlæggerne Æresprisen til en dansk personlighed, der har gjort sig særligt bemærket i dansk musik. Gennem årene er prisen bl.a. gået til navne som Lars Ulrich, Anne Linnet, Bent Fabricius-Bjerre, Hanne Boel og Lise Cabble. Nu kan det annonceres, at årets æresprismodtager er Sebastian (Knud Grabow Christensen).

Musikforlæggernes Ærespris går i år til sanger, sangskriver, musiker, komponist og instruktør ”Sebastian” (Knud Grabow Christensen), der gennem sin imponerende og bredtfavnende karriere har solgt flere millioner af album, spillet utallige koncerter og komponeret musikken til en række store musicals som bl.a.  Skatteøen, Pippi og Ronja Røverdatter. Sebastian har været en del af musikbranchen de sidste 55 år, og for en mand, der engang har givet koncert på Roskilde Festivals Orange Scene iført træsko, er det tydeligt, hvad han vægter højst. Det indre. Alt det, hjertet er fuld af, og som kan omsættes til sang, er det, der tæller for Sebastian – og som har bidraget til den danske sangskat de sidste fem årtier.

Musikforlæggernes bestyrelsesleder, Ole Dreyer, fortæller om årets æresprismodtager:

– ”Sebastians musik har på en eller anden måde været i berøring med de fleste danskeres liv. Hans blændende gode melodier, de vedkommende tekster og hans evne til at søge forandringens vej, har gjort hans sange til noget betydningsfuldt for de fleste generationer. Han debuterede i 1971, da jeg var 9 år gammel, og allerede hans andet album ’Den Store Flugt’ er et monumentalt mesterværk, som de fleste har hørt sange fra i deres liv. Sange derfra som ”Når Lyset Bryder Frem”, Rose” og ”Hvis Du Tror Du Er Noget” er en del af den danske sangskat. Jeg ser frem til at hylde Sebastian og hans sangskrivning, der heldigvis er i fuld vigør, på den særlige måde, vi gør det på til Carl prisen 2024. Stort tillykke til Sebastian.”

Med prisen følger en pengecheck på 50.000 kr., som Sebastian traditionen tro giver videre til et nyt spirende sangskrivningstalent. Hvem, han vælger at give pengene videre til, offentliggøres til selve prisfesten d. 30. april.

Sidste års æresprismodtager, Lise Cabble, valgte at give pengechecken videre til Pil.

Se kort interview med Pil her. 

Æresprisen overrækkes ti Carl Prisen, der i år foregår i Pressen, Politikens Hus, d. 30. april. 

 

Om Carl Prisen

Carl Prisen løb for første gang af stablen i 2013 og er sat i værk med formålet om at hylde og hædre danske sangskrivere, tekstforfattere og komponister. Prisen har sit navn efter Danmarks store komponist Carl Nielsen, og der uddeles i alt 15 priser inden for rytmisk såvel som klassisk musik – herunder Æresprisen, som annonceres i ugen op til prisfesten.

De nominerede findes blandt de sangskrivere og komponister, som musikforlagene har indstillet. Der er seks specialjuryer (pop/rock, jazz/roots, score, børn, tekstforfatter og klassisk), hvori der tilsammen sidder 12 kvinder og 13 mænd. Disse voterer hver især, og til sidst findes frem til tre nominerede, hvoraf én løber med prisen.

Årets prisuddeling foregår i Pressen i Politikens Hus med Carsten Holm og Camilla Jane Lea som konferenciers, og er forbeholdt inviterede. I år tæller nominerede bl.a. AySay, eee gee, Guldimund, Pil, Zar Paulo, Mina Okabe, August Fenger Janson, Rune Thorsteinsson, Søn, Ida Laurberg, Emma Sehested Høeg og Andreas Odbjerg.

Se alle årets nominerede her.

Carl Prisen 2024 er støttet af Koda Kultur, Tuborgfondet og Greathouse.

Lignende artikler

Back to top button