AnmeldelseFestivalnytKoncertgalleri

Gnisten var der da AySay besøgte Ry

Torsdag aften var AySay en tur forbi Ry og det lokale spillested Gnisten. Læs her vores anmeldelse og se de flotte billeder.

AySay på Gnisten, Ry. Aijmen hold nu op!

Eller rettere sagt; koncerten med AySay måtte godt have varet længere tid!

Men hold nu op en fest! Sikke en energi og sikke en kærlighed til musik.

På en torsdag, i en rekordvåd april, der mest af alt minder om en efterårsmåned, kunne man som gæst på Gnisten tro, man befandt sig til familiefest i Mellemøsten.

En total veloplagt sangerinde; Luna Ersahin, fik publikum til at danse fælles dans og synge med på tekster, som langt fra alle helt forstod. Men det var lige meget.

For stemningen og musikken var helt i top. 

AySay leverede i den grad varen på Ry’s lille fine og hyggelige spillested, Gnisten, som er drevet af frivillighed og kærlighed til musik og lokalsamfundet.

Og at netop sådan et mindre spillested, har booket et band, der også er at finde på Roskilde Festival, siger en del om engagement og lyst til at sætte Ry på Danmarks musikalske landkort.

-HUSK!! Galleriet fra koncerten er i toppen.

AySay’s musik er et miks af østlige og vestlige traditioner. Det er kurdisk, det er tyrkisk, det er dansk og det er tilsat elektroniske toner. En unik lyd der kendetegner AySay og som i aften var kraftfuld og varm.

Den specielle AySay lyd er svær at stå stille til, hvorfor det også var let at danse med, da Luna Ersahin opfordrede til at gribe “naboens” lillefinger med egen lillefinger og så ellers bare danse. Hvilket publikum ikke lod sig sige to gange.

 

En koncert med et energifyldt band og et tændt publikum, varmt, eksotisk, og som at være på ferie.

Langt væk fra en torsdag i en regnvåd april.

Tak for den oplevelse.

AySay får 5 stjerner for denne aften.

★★★★★☆

Foto: Malene Vinge Jakobsen.

Foto & tekst: Malene Vinge Jakobsen.

Lignende artikler

Back to top button