Din FestivalFestivalnytLine-up

Musikprogrammet er klar til Nibe 2024

Tæt ved 40 navne rummer dagens rekordstore offentliggørelse. Nibe Festival har fået musikkabalen til at gå op. Så glæd jer til bl.a. Tessa, Blæst, Love Shop og R8dio. Den Lille Fede byder på Stine Bramsen i duoformatet med Kajsa Vala og Skullclub. Se alle navne her.

Så er de sidste ”brikker” til Nibe Festival 2024, som afvikles i dagene 3. – 6. juli, fundet plads i det store musikalske ”puslespil”.

Tæt ved 40 navne rummer dagens rekordstore offentliggørelse.

Festivaltalsmand Peter Møller Madsen udtaler følgende om årets musikprogram: “Vores mål er altid at skabe en unik blanding af velkendte stjerner og lovende talenter fra både Danmark og udlandet, samtidig med at vi hylder musikkens mangfoldighed og historie. Ligesom i 2023 har vi investeret masser af tid og energi i at skabe fire dage med musik, der taler direkte til hjertet af enhver musikelsker. Du vil møde alt fra livlige beats til hjertevarme ballader. Vi synes, vi igen i år har formået at sammensætte fire uforglemmelige dage fyldt med musikalske øjeblikke, hvor vi viser bredden af Nibe”

 

Tessa

En af Danmarks helt store kvindelige artister er tilbage i Nibe. Sidste år lukkede Tessa på Stor Scene. I år fylder Tessa Stor Scene onsdag eftermiddag. Med hendes unikke stemme og kraftfulde udtryk er Tessa ikke bare en kunstner, men en formidler af følelser og stemninger, der rammer os lige i hjertet.

Se billeder fra 2023: Tessa lukkede en skøn førstedag i Nibe

 

Jimilian feat. Branco

Årets festival åbner med et historisk samarbejde: Jimilian feat. Branco. Det er første gang, de to kunstnere formelt optræder sammen på denne måde, hvilket gør koncerten til en særlig begivenhed. Vi kan forvente os en koncert, der ikke kun bygger på Jimilians imponerende produktion, men også byder på en festlig blanding af deres mest populære hits.

 

Søren Huss

Den fantastiske og unikke Søren Huss er igen klar til at indtage Nibe-scenen. Med en stemme, der betragtes som en af Danmarks allerstørste, er Huss mere aktuel end nogensinde. Med sit nye materiale, en mindeværdig optræden ved X Factor-finalen og en overvældende interesse for hans koncerter, lover Huss’ performance på Reservatet torsdag aften at blive endnu et højdepunkt på festivalen.

 

Blæst

Foto: Malene Vinge Jakobsen.

Hold på hat og briller. Den populære ”partypatrulje” er klar til at ”blæse” Nibe bagover med deres dansevenlige og stemningsfyldte hits som ”Juice”, ”All In” og ”Sover Du Nu”. Fredag nat på Blå Scene bliver en fest, hvor ingen sover.

 

Endnu mere forrygende fest og endnu flere hamrende hits på Blå Scene

Forrygende fest og et sandt fyrværkeri af hits venter på Blå Scene! Nibe elsker den energifyldte stemning, og denne gang får vi endnu mere at glæde os over. Hedegaard bringer sine mange store hits, Emil Lange, der altid er populær i Nibe, sørger for ekstra feststemning. Ankerstjerne vender tilbage til livescenen og dermed også til Nibe, og ICEKIID tilføjer sin sprudlende energi til festen under dugen på Blå Scene.

 

Yderligere otte navne i Reservatet

Efter adskillige år vender Love Shop tilbage til Nibe, mens Østkyst Hustlers står klar til at holde nattefesten i Reservatet, og Katinka Band er tilbage med deres unikke lyd og attitude samt et spritnyt album. The Bats, de lokale helte, var hovednavn på den første Nibe Festival, og har spillet der siden. Det gør de også i år.

Derudover fejrer Hush jubilæum og er aktuelle med ny musik, så vi kan se frem til en uforglemmelig optræden fra den populære duo og deres musikalske følge.

R8dio, den fiktive radiostation, der opstod midt under pandemien, vil som noget helt nyt også være en del af festlighederne. Brian Lykke og Kasper Nielsen, der er kendt fra podcasten “Undskyld vi roder”, har forvandlet deres fantastiske humor til R8dio – en af landets mest populære “radiostationer”. Oplev programchefen Allan Sindberg og radiodirektør Klavs Bundgaard fredag middag i Reservatet, hvor vi selvfølgelig skruer helt op for ”R8dioen”.

R8dio

Guns N´ Roses Tribute leverer på overbevisende vis de mange store “GUNS-klassikere” som Paradise City”, “November Rain” og “Sweet Child O´ Mine”

Svea S besøger også Nibe i 2024. Aktuel, bl.a. med singlen “Tro Mig Jeg Vil Være Der” og blot endnu mere populær er Svea S klar til endnu skovtur.

 

Den Lille Fede – intimitet og stjernerne helt tæt på

Den Lille Fede er festivalens mindste scene, som giver et unikt rum for intimitet og nærhed med stjernerne. Oprindeligt opstod denne scene med fokus på jazz, men i 2024 præsenterer den en bred vifte af musikalske genrer, heriblandt folkemusik, spirende talenter og tilpassede udgaver af store navne, der skaber en varieret og spændende atmosfære.

Stine Bramsen har flere gange spillet på festivalens største scene – både som solist og med Alphabeat. Nu står hun så på Den Lille Fede i duoformatet med fantastiske Kajsa Vala, og de kommer til at give en helt eksklusiv og intim oplevelse til alle.

Foto: Johnny Ekelund Jensen

Og vi fortsætter i samme spor for Christian Brøns debuterede i sin tid på Stor Scene, men er heldigvis atter aktuel til sommerens festival på Den Lille Fede.

Ussel og Marcus.wav er formodentligt to af fremtidens helt store navne. De har storhittet sammen med ”Berlin” og ”Hvem Er Du”, men også hver for sig, som vi skal opleve dem i Nibe. Det samme er Rigmor med deres fede folk-indie og Lucy, som har fået masser af airplay – bl.a. med nummeret ”Amor”. Mon ikke, der også vanker airplay til pigebandet KRYD, som altså også spiller Nibe.

Skullclub sætter formodentlig ”ild” på Den Lille Fede med deres ”metalliserede” og særdeles charmerede folk. Tom Donovan er en velbevaret og meget populær tradition derinde.

Også nordjyske stjerner gør deres entré på scenen. Hjalte Ross, en lokal såvel som national og international stjerne, samt Vilma, der vender tilbage til Nibe efter en succesfuld optræden i 2022.

Den karismatiske Sebastian Wolff, frontmanden fra det mægtige Kellermensch, vil også besøge Den Lille Fede under eget navn. Bænch, Quasar-vinderne, rocker sidst men ikke mindst også den intime scene.

 

Grøn Scene – tre år med en rivende udvikling

I 2022 blev Grøn Scene grundlagt på Øst, og siden da har den været epicentret for koncerter og store DJ-events under hele festivalen. Allerede tirsdag aften åbner Grøn Scene Nibe 2024.

Produktionsmæssigt er Grøn Scene i år i øvrigt betydeligt opgraderet.

Merro8 og Område 69 er blandt de nye stjerner på festscenen, og torsdag byder Martin Jensen på en forrygende opvarmning til nattens eksplosion på Stor Scene. Ude af Kontrol gentager dén bedrift, når de giver en minikoncert på Grøn Scene inden deres nattekoncert.

Pattesutter hæver festbarometeret til nye højder, ligesom 8Ball x ADHD, der i år har slået sig sammen i et eksplosivt samarbejde.

Aalborg Allstars er symbolet på det meste af det bedste fra Aalborgs hiphopscene, og de vil naturligvis præsentere deres fængende beats på Grøn Scene.

Enilora melder at hun er gået voldsomt op i gear og meget mere elektronisk. Oplagt til festen på Grøn Scene.

Glæd jer også til de fantastiske ‘dayparties’ med Foxybeat og Camp Safari, der vil fylde scenen med lys, lyd og visuelle effekter og skabe en festlig stemning.

 

Stadig enkelte huller i programmet.

I løbet af de kommende uger tilføjes yderligere en god håndfuld navne eller to til scenerne Den Lille Fede, Grøn Scene, Blå Scene og Reservatet.

Lignende artikler

Back to top button