FestivalnytLine-up

Rickie Lee Jones til Tønder Festival

Den amerikanske sangskriver og sangerinde Rickie Lee Jones optræder på Tønder Festival 2024.

Endnu et navn er føjet til programmet for årets Tønder Festival. Og der er tale om et verdensnavn. Rickie Lee Jones har været med i toppen af musikscenen i fem årtier og har netop været nomineret til en Grammy for sit album, “Pieces of Treasure” (2023).

Rickie Lee Jones har udgivet flere end 15 album, vundet to Grammypriser og været nomineret til otte. En kunstner, som med stor autenticitet befinder sig helt tæt på sjælen i amerikansk musik, hvor kilderne er pop, folk, jazz, soul og rock.

Albummet “Pieces of Treasure” rummer jazz-standards fra den store amerikanske sangbog og var nomineret til en amerikansk Grammy i 2024 i kategorien Best Traditional Pop Vocal Album. Det er produceret af Russ Titelman, og han var også Rickie Lee Jones’ samarbejdspartner og producer på hendes to første udgivelser for mere end 40 år siden.

Debutalbummet “Rickie Lee Jones” (1979) med hits som “Chuck E’s in Love”, “Easy Money” og “The Last Chance Texaco” gjorde med ét slag Rickie Lee Jones til en international stjerne. Året efter vandt hun en Grammy som Best New Artist. I 1981 kom albummet “Pirates”, som ligesom debutalbummet fik meget fine anmeldelser og kravlede op i den øverste del af hitlisterne.

På Tønder Festival optræder Rickie Lee Jones med band, og det er eneste danske koncert i 2024.

Tønder Festival annoncerede i marts ti yderligere kunstnere på programmet – blandt andre The Bothy Band, Capercaillie, Albin Lee Meldau og The McCrary Sisters. Sidst i april offentliggør festivalen flere navne.

LÆS OGSÅ: Veteraner og kometer til Tønder

 

Tønder Festival 2024 – indtil videre:

Rickie Lee Jones (USA), Rodney Crowell (USA), Skerryvore (SCO), Brent Cobb (USA), Asleep At The Wheel (USA), The Bros. Landreth (CAN), David Ritschard (SE), Vincent Neil Emerson (USA), Capercaillie (SCO), The Bothy Band (IRL), Albin Lee Meldau (SE), Melissa Horn (SE), Dan Sultan (AUS), Elephant Sessions (SCO), Hush (DK), Jacob Dinesen (DK), Jonah Blacksmith (DK), Jake Vaadeland (CAN), The Hello Darlins (CAN), Xabi Aburruzaga (EUS), Folkeklubben (DK), S.G. Goodman (USA), Julie Fowlis (SCO), Foy Vance (UK), Sivert Høyem (NO), Sønderjyllands Symfoniorkester feat. Bjørn Eidsvåg (NO, DK), Kassi Valazza (USA), Elles Bailey (ENG), Hans Theessink & Blue Groove (NL, USA), Phosphorescent (USA), Fara (SCO), Drew Holcomb and The Neighbors (USA), The McCrary Sisters (USA), Jon Muq (EAU/USA)Kinnaris Quintet (SCO), Skipinnish (SCO).

Lignende artikler

Back to top button