FestivalnytLine-up

Led Lørdag: Tråd, fræs og djævlehorn erobrer Alfreds

Tunge trommer og forvrængede guitarer får igen Alfreds til at runge og ryste, når 5 af Danmarks skarpeste rocknavne lægger sig tungt på lørdagsprogrammet ved Jelling Musikfestival.

Et øresønderrivende brag rammer Jelling Musikfestival lørdag d. 25. maj, når fem af dansk rockhistories stærkeste kort indtager Alfreds. Dagen igennem bliver teltet forvandlet til en rock- klub med djævlehorn i luften og Royal Export i hanerne.

Hænderne i vejret for Baal, SKULLCLUB, Guns’n’Roses Tribute, BÆNCH – og et femte navn, du kan være med til at udpege gennem Royal Unibrews Tak Rock-univers.

Da Baal for 30 år siden mødtes for første gang i et lille, skummelt øvelokale i Vanløse, blev et af landets mest grænsesøgende, sejlivede og originale rockbands født. Siden har kvintetten gang på gang genfødt og raffineret en unik, intens rocklyd, der bedst kan kategoriseres ved ikke at lefle for tidens trends. 8 studiealbums og et konstant tilstedevær på landets musikscener har formet Baal som et suverænt livenavn, der igen åbenbarer sine guddommeligheder for Jelling-publikummet.

Som havets sirener er SKULLCLUBs enestående blanding af folk, sing-along rock’n’roll, søsyg punkrock og hardcore en vidunderligt dragende blanding. Flere gange har Koldings piratpunkere flået Jellings gæster ud i høj søgang foran scenerne, og med det dugfriske album ’Kaptajn

Overdrive’ i bagagen aner men endnu en kølhaling af en koncert i horisonten.

Glæd dig til ’Paradise City’, ’Welcome To The Jungle’, ’Sweet Child O’ Mine’ og ’November Rain’, som de lød på Gentofte Stadion i 1993. Guns N’ Roses Tribute er en rock’n’roll-hyldest fra øverste hylde til et af historiens største rockbands. Alt hvad Guns N’ Roses Tribute leverer, er overrislet med kærlighed og ydmyghed til musikken og numrene bliver træfsikkert braget ud af højtalerne med en twist af originalernes egne liveversioner.

BÆNCH står skrevet i fremtidens stjerner – med stort. Efter at have vundet finalen i Jelling Musikfestivals talentforløb QUASAR 2023 har den postpunkede rockkvartet fra Horsens koncentreret kræfterne om en ny epoke, hvoraf første forsmag, singlen ’Skipped A Step’, allerede har losset døren godt og grundigt ind. Med sine skurrende guitarer, høje tempo og medrivende, melodiske vokalklange og synthflader har BÆNCH fundet en udansk lyd, der er dømt til at slå rod på den danske rockscene.

Dagens sidste rock-komet kan du være med til at vælge. Sammen med Royal Unibrew og Tak Rock beder vi festivalgæster og rockfans om indstillinger til lige præcis den artist, der skal fuldende rock- lineuppet i Alfreds lørdag d. 25. maj. Måske spiller du i et orkester eller er faldet pladask for en kunstner, som hele verden må og skal få øjnene op for. Tilmeldingen åbner meget snart via TAK ROCK.

 

Det bliver endnu engang en Led Lørdag i Jelling.

Lignende artikler

Back to top button