FestivalnytLine-up

Ny festival i århusiansk butikscenter

En festival i et butikscenter som i høj grad lider af butiksdød - kan man det? Nu bliver forsøget i hvert fald gjort i City Vest i Århus-forstaden Brabrand.

City Vest er et butikscenter der gennem mange år har været i en nedadgående, ond spiral. Butikkerne er lukket på stribe, hvilket har fået kunderne til at finde alternativer, hvilket igen har betydet yderligere butiksdød, og så fremdeles. I sine velmagtsdage var der 65 butikker, i dag er der omkring 15 tilbage.

Det halve center står derfor for at skulle rives ned til fordel for boliger, mens den anden halvdel tilsyneladende fortsat skal fungere som almindeligt indkøbscenter. Og nu – inden ombygningen går i gang – også en festival.

Festivalen kommer til at hedde Centrum Vest og er en endagsfestival som arrangørerne, Aarhus Volume, Det Turkise Telt og Frontløberne, på festivalens hjemmeside præsenterer den således:

“Vi har samlet en imponerende samling af kulturaktører, der bringer deres unikke bidrag til Centrum Vest. Lokale kunstnere, performancegrupper og kreative kollektiver vil omdanne butikslokalerne til kunstværksteder, sanserum og interaktive installationer. Festivalen er en platform for nysgerrighed og udforskning, hvor kulturelle grænser udvides, og nye narrativer udfolder sig.”

Festivalen løber af stablen den 2. marts 2024 i City Vest, Brabrand.

Line-up

Icekiid
Omar Souleyman
Dayyani
Main Phase
Kuchulu
Muskila
Melodi Ghazal
Quality Band
Malika Mahmoud
DJ Paydar

Lignende artikler

Back to top button