FestivalnytLine-up

SYD FOR SOLEN afslører de første fredagsnavne

Nu løfter SYD FOR SOLEN sløret for 4 af de længe ventede artister, der indtager festivalen fredag, som i år står i fusionspoppens tegn: Oplev R&B-stjerne Jorja Smith den amerikanske hiphop-legende André 3000, engelske Yussef Dayes og danske Guldimund.

Den 8., 9. og 10. august forvandler festivalen SYD FOR SOLEN Valbyparken til byens bankende musikhjerte.

Nu bliver sløret løftet for 4 af de længe ventede artister, der indtager festivalen fredag den 9. august 2024, som i år står i fusionspoppens tegn: Den britiske R&B-stjerne Jorja Smith er dagens ene hovednavn. Hun får på fredagen bl.a. selskab af den amerikanske hiphop-legende og nyslåede fløjtenist André 3000, den engelske stjernetrommeslager Yussef Dayes og danske anmelderroste Guldimund.

Torsdag er det fænomenale Fred again.. og lørdag rocklegenderne i Queens Of The Stone Age, der står øverst på dagsprogrammerne.

Der er lagt op til en helt unik fredag i multitalentets tegn på SYD FOR SOLEN 2024, hvor hver enkelt dag har sin egen musikalske dagsorden. Her fortæller festivalens programansvarlige Xenia Grigat om, hvad publikum kan forvente sig den 9. august 2024:

”Det bliver et slaraffenland for de nysgerrige musikelskere. Fredags-artisterne har det tilfælles, at de er eksperimenterende, nysgerrige og frygtløse i deres brud med normer og regler, uanset hvilken genre, de slår rødder i. Det bliver en dag, hvor vi udfordrer de kasser, vi ofte putter musikken i.”

”Vi vil forvandle Valbyparken til et musikalsk frirum, der forener artister fra vidt forskellige sfærer – en fusion af genrer og stemninger, hvor alt går op i en højere enhed i diversitetens tegn. En dag, hvor man kan gå på opdagelse i de mange nuancer, der findes i populærmusikken i dag – når den røde tråd er fortolkning af popmusik som fundament. Fredag er vi ikke bare en festivalplads foran en scene. Vi inviterer publikum med til SYD FOR SOLENS helt eget bud på mulighedernes musikalske legeplads – med store ambitioner om at give en overraskende gave til alle nysgerrige pop-ører i København.”

 

Ungt stortalent øverst på plakaten

Trods sin unge alder har Jorja Smith for længst etableret sig som et internationalt topnavn, der er blevet lovprist af medier som The New York Times, NME, Pitchfork, Rolling Stone og BBC. Særligt da hendes længe ventede andet fuldlængde album ”falling or flying” udkom sidste år. Hun bliver det ene af to hovednavne på fredagens SYD FOR SOLEN.

”Jorja Smith er et virkelig godt eksempel på en artist, der formår at forene en længselsfuld afsøgning af poppens mange facetter med dét at skrive hits. Hendes musik trækker tråde til både jazz, soul, R&B og hiphop, og særligt på det nye album blander hun genrer som afrobeats, amapiano og rock. Stilen er på én gang søgende og konfronterende, altid med hendes fantastisk udtryksfulde stemme i centrum, som ubesværet veksler mellem at være helt intim og helt vanvittig ekspressiv. Og så er hun intet mindre end suveræn på en scene,” fortæller Xenia Grigat.

 

Eksklusiv og fortryllende fløjtekoncert

Den amerikanske hiphop-stjerne André 3000, der som den ene halvdel af den ikoniske duo Outkast regerede hiphop-scenen i 00’erne, udgav i slutningen af 2023 sit første solo-album ”New Blue Sun”. Her er hiphoppen skiftet ud med overraskende langstrakte og fortryllende instrumentalnumre, centreret omkring hans store samling af analoge og digitale fløjter. Albummet strøg direkte ind på Billboard Top 200, som det første instrumentalalbum nogensinde, og i forlængelse af udgivelsen annoncerede han en stor amerikansk turné, hvor billetterne blev revet væk på ingen tid. Til sommer pakker han fløjter og band og tager til Europa, for at give en række eksklusive europæiske koncerter – en af disse bliver i Valbyparken til SYD FOR SOLEN.

”André 3000 er en af de mest hyldede artister de sidste tre årtier. Selvfølgelig for legendariske Outkast, men også for sit arbejde i film, kunst, mode og i det internationale kulturelle landskab i det hele taget. Han har alle dage været en kæmpe karakter, der med sin flamboyante stil, søgende sjæl og evige nysgerrighed har skabt sit helt eget narrativ. Med ”New Blue Sun” satte han med ét musikverdenen på den anden ende – et dybt personligt værk med enormt mange lag og musikalske teksturer, der vidner om en helt unik musikalsk virtuositet og et gigantisk multitalent. Jeg ved, at det bliver en helt særlig oplevelse at se ham udfolde albummet live, og jeg er utrolig stolt af, at det bliver i Valbyparken til SYD FOR SOLEN 2024,” fortæller Xenia Grigat.

 

Sveddryppende og smittende intensitet

Fredagens SYD FOR SOLEN byder på endnu en virtuos, nemlig den engelske stjernetrommeslager, komponist og producer Yussef Dayes, der bygger bro mellem afrobeat, hiphop og spirituel jazz. Han har været på banen i forskellige konstellationer siden 2011, men i 2023 udgav han omsider sit første album i eget navn ”Black Classical Music”.

Yussef Dayes. Foto: Danika Magdelena

”Yussef Dayes har rødder i jazzen, men han befrier den fra traditionernes lænker og trækker den konstant i nye retninger. Han angriber den med dub, reggae, nigeriansk afrobeat og highlife, så der både er plads til meditativ lytning og til et boblende brus af eventyrlyst. Han er fuldstændig overlegen bag trommesættet, og publikum kan forvente et sveddryppende og smittende intenst energiniveau, når han spiller med sit band på SYD FOR SOLEN 2024,” fortsætter Xenia Grigat.

 

Enestående dansk popmusik med spørgsmålstegn

Det er ikke alle musikere, der formår at ramme et bredt publikum direkte i hjertekulen, samtidigt med at anmelderne falder i svime. Men det har danske Asger Nordtorp Pedersen gjort under sit alias Guldimund. Musikkritikere såvel som lyttere har stået i kø for at prise og rose hans innovative sangskrivning, intime tekster og udsøgte poppede sensibilitet – og alt dette kan man opleve live på SYD FOR SOLENs fredag.

”Guldimund er en ganske unik artist i den danske populærmusik. Er det overhovedet pop, kan man spørge sig selv, og det er netop derfor, han passer perfekt ind i fredagsprogrammet på SYD FOR SOLEN. Musikken byder på masser af skønhed, kringelkroge og har en kompleks detaljerigdom – tekstuniverset zoomer ind på bittesmå personlige detaljer, der skaber en afvæbnende og relaterbar kontakt til publikum. Den intensitet vokser sig endnu større med bandet – kombinér det med de smukke omgivelser i Valbyparken, og du har opskriften på en uforglemmelig sommerkoncert,” fortæller Xenia Grigat.

 

SYD FOR SOLEN 2024

SYD FOR SOLEN er tre dage med hver sin sværvægter(e) øverst på plakaten, skarpt forfulgt af et stærkt line-up af internationalt format, der rummer både danske og udenlandske navne. Hver dag har sit eget musikalske særpræg, og publikum vælger selv den eller de dage, som passer perfekt til deres smag og gode festivalstemning.

Man kan naturligvis dyrke sin favorit-genre på én enkelt dag. Men i 2024 vil det også være muligt købe billetter til både to eller tre dage på SYD FOR SOLEN. En éndagsbillet koster 800,- DKK + gebyr, 2 valgfrie dage koster 1.450,- DKK og en partout billet til alle tre dage på SYD FOR SOLEN koster 2.100,- DKK. Billetter købes via billetlugen.

 

Torsdag 08.08.24

Fred again.. (UK)
AV AV AV (DK)
Kenya Grace (ZA/UK)
og mange flere…

 

Fredag 09.08.24

Jorja Smith (UK)
André 3000 (US)
Yussef Dayes (UK)
Guldimund (DK)
og mange flere…

 

Lørdag 10.08.24

Queens Of The Stone Age (US)
Big Thief (US)
The Kills (US/UK)
Viagra Boys (SE/US)
og mange flere…

 

 

Om SYD FOR SOLEN 2024

Det bliver 3. gang SYD FOR SOLEN bringer musik til København, når festivalen finder sted den 8., 9. og 10. august 2024. Valbyparken danner den smukkeste sommerramme om tre festivaldage med hver sit stærke musikalske line-up. Dagsprogrammer, der i hver deres genre giver rig mulighed for at gå på musikalsk opdagelse blandt artister, man måske ikke vidste man elskede endnu, såvel som at nyde de internationale sværvægtere øverst på plakaten, der bare skal krydses af bucket-listen.

Bag festivalen står koncertagenturet smash!bang!pow!, der i 15 år præsenteret danske såvel som internationale artister for livepublikummet i såvel København som i resten af landet. Uforglemmelige koncertoplevelser, der gang på gang har bevist, at holdet bag festivalen besidder en særlig evne til at spotte ekstraordinære musikalske talenter fra både ind- og udland.

 

Om torsdag den 8. august

Når SYD FOR SOLEN for første gang nogensinde slår portene op i Valbyparken 2024, bliver det med en kærlig hilsen og musikalsk krammer til alle os, der elsker at gå på klub, men alt for sjældent kommer af sted. Skibet er hele dagen ladet med det bedste af det bedste på den internationale og den danske melodiøse, elektroniske musikscene lige nu. Med følelserne forrest og FEST som det naturlige omdrejningspunkt, kan publikum glæde sig til en dag i det elektroniske univers, i kombination med alle de genrer det indeholder – fra soul til pop, og i dén grad feel-good vibes i parken.

 

Om fredag den 9. august

Velkommen til SYD FOR SOLENS pop-fusions fredagsfest, hvor du kan møde musikken i al dens diversitet og i nogle af de nyeste fortolkninger, som populærmusikken udkommer i netop nu. Hvis dine ører har det med at kede sig, når genrer bliver for ensformige, så er fredagsprogrammet den ultimative musikalske legeplads, hvor du kan blive overrasket, rørt, forkælet og kildet de helt rigtige steder. Bliv nyforelsket i mødet med et nøje tilrettelagt patchworktæppe af frygtløse artister, der udfordrer stereotyperne og viser nye veje. Glæd dig til sommerens smukkeste mosaik af R&B, pop, trip hop, UK garage, jazz og funk. Lyden af en uforglemmelig fredag i Valbyparken, hvor alt går op i en højere enhed.

 

Om lørdag den 10. august

Der er fokus på det fineste og absolut fedeste indenfor genren, når rock- og indieverdenen vælter hegnet og lørdagen løfter sig over Valby. Glæd dig til en perlerække af dine yndlingsbands og mød dine kommende idoler i genren på en lørdag med guitaren forrest og sensommerens bløde melankoli svævende udover scenekanten. Kom fordi du elsker ægte rock, der har noget på hjerte og på spil. Bliv hængende for hyggen, fællesskabet og nyd at være i selskab med alle dem, der deler præcis din musiksmag og glæde ved det gode musikalske håndværk.

Lignende artikler

Back to top button