FestivalnytLine-up

Årets NorthSide-plakat er blevet ni navne rigere

Her er det foreløbige line-up til årets festival og bookernes tanker bag. De seneste ni dage har der været ekstra travlt på de sociale kanaler hos den aarhusianske festival NorthSide.

Noget atypisk har festivalen nemlig løftet sløret for én ny artist om dagen, hvoraf den sidste i denne pulje – den fremadstormende danske artist Guldimund– blev afsløret i går. Den samlede pakke bestod herudover af de danske artister Andreas OdbjergBenjamin Hav & Familien og Saint Clara foruden den britiske rock-duo Royal Blood, den camerounsk-amerikanske afro-soul sensation Libianca, den australske indiepopgruppe Parcels og ikke mindst Spaniens helt store nye rapstjerne Morad, som det seneste år har været en af de absolut mest ønskede hiphopartister blandt festivalens gæster.

Tilbage på et internationalt spor

I takt med at festivalplakaten tager form, sætter NorthSide flere ord på årets musikprogram, som bærer præg af festivalens tidligere lovning om, at man i 2024 ville søge tilbage til de internationale rødder, der i høj grad prægede musikken på NorthSide før coronanedlukningen. Her er store navne som Massive Attack, Troye Sivan, Kaytranada, The Smile og Slowdive således allerede annonceret til sommerens festival.

”Vi er rigtig glade for igen at kunne præsentere en overvægt af artister fra udlandet. Vores internationale bookinger skal spænde over store etablerede navne, men også de nyere udenlandske artister, vi over den seneste tid har forelsket os i, og som vi ønsker at præsentere for vores publikum. På NorthSide skal man både kunne opleve de navne, alle går og lytter til for tiden, men også gå på opdagelse i de artister, som opererer lidt mere i det nichede. Balancen i programmet skal være sammenhængende uden at virke ensidig, og der synes jeg egentligt, at vi favner ret bredt i år,” fortæller promoter Nikoline Skaarup.

Ændring i program
Desværre har Coi Leray måtte aflyse sine europæiske datoer denne sommer, og danske D1MA har også aflyst sine planlagte festivaler i 2024, da han holder en pause fra sine liveaktiviteter. Det betyder, at de to ikke bliver at finde i Eskelunden i denne omgang, men hos NorthSide er planen klar:

”Vi lover, at publikum allerede nu kan begynde at glæde sig til februar. Her garanterer vi både et par stærke erstatninger, og samtidig præsenterer vi en slagkraftig pulje nye artister, der kommer til at fuldende årets festivalplakat,” slutter Nikoline Skaarup.

Om NorthSide 2024:

NorthSide løber i 2024 af stablen fra torsdag den 6. juni til lørdag den 8. juni i Eskelunden i Aarhus. Du kan med fordel købe din billet inden fredag d. 2. februar, hvor prisen på partoutbilletten stiger.

Fra fredag den 2. februar vil det ligeledes være muligt at købe VIP- samt 1- og 2-dagsbilletter til festivalen. Alle billettyper kan købes via northside.dk.

Lignende artikler

Back to top button