FestivalnytTopnavne

Det vi husker fra 2023

Festivalåret 2023 blev på mange måder et helt vildt år. Vi har her taget et kig på de største wauw oplevelser på bl.a. Jelling, Skive, NorthSide, Heatland, Roskilde, Skagen og Nibe Festival.

Et skønt musikår er gået og vi har været vidner til et fantastisk festivalår. Her er et tilbageblik på det år, som nu er gået.

Vi har her samlet en række af de øjeblikke som satte de største spor hos os, ude på landes festivaler. Der har været mange. Hvad syntes DU var det største festival øjeblik for dig i 2023?

 

De største fra 2023

Det hele starter i Jelling, hvor festival sæsonen for alvor bliver skudt i gang. Her vil jeg god lige påpege at vi starter ved den udendørs festival sæson. For der er jo en række vinter festivaler og ikke mindst SPOT Festival i Aarhus. Men Netop SPOT sætter vi fokus på i den kommende tid. 

Jelling Musikfestival havde i 2023 besøg af Lewis Capaldi. Som gav en af sine sidste koncerter inden han måtte aflyse sin koncertaktivitet på ubestemt tid. Vi var glade for at, vi i 2023 kunne opleve Lewis Capaldi i en feel-good koncert i JMF23.

Læs mere om det i linket her under.

Foto: Mikkel Kramer

Læs også: Feel good-koncert fra Capaldi

Jelling Musikfestival bød også på en skøn koncert med Annika Aakjær. Vi tog en snak med hende lige efter koncerten. Hele den samtale kan du se herunder.

Video: Signe møder Anders Blichfeldt

 

Skive Festival og NorthSide

NorthSide havde besøg af nogle af de helt tunge drenge indenfor hver deres genre: Muse med deres hårdtslående progressive rock, og techno-veteranerne The Chemical Brothers.

Se eller gense galleriet fra denne koncert her: The Chemical Brothers’ bizarre univers

 

Eventfotografi.dk

På Skive Festival var der besøg at amerikanske Anastacia, som med hits som ”Not That Kind” og ”Paid My Dues” beviste at hun stadig havde stemmen som ved årtusindeskiftet.

Hele festligheden begyndte i høj sol med en fødselsdag eller to for jubilæumsfesten på Strandtangen, som i 30 år havde lagt grund til festivalen i Skive. Tilbage i 1993 var det som Skive Beach Party, men som i dag er blevet til Skive Festival. Fra Store Scene kunne en særdeles oplagt Drew Sycamore fejre fødselsdag med sit nye sommershow.

 

Heartland

Nu var turen så kommet til Sydfyn og det smukke Egeskov Slot, som lægger land til festivalen Heartland. Her vil det særligt være besøget af Sting som satte sig. Han var den ene af to superstjerner som besøgte festivalen. Den anden var Robbie Williams.

Heatland er en festival der udover musik også har et stort program med Kunst, Samtaler og mad. Det er en fuldendt oplevelse som vi kun kan anbefale, hvis man ikke har besøgt den endnu. 

Foto: Eventfotografi.dk

Se mere her: Sting på Heartland

 

Syd for Solen og Musik i Østerskoven

Syd For Solen beviste, at den er en af de festivaler man skal regne med. For med et fantastisk line-up, var det særligt lørdages koncert med Iggy Pop der vil blive husket som noget særligt.

Festivalen flytter fra Søndermarken til Valbyparken og afholdes torsdag den 8. til 10. august 2024.

Foto: Una Steit Larsen

Se eller Gense: Syd for Solen lørdag

 

I samme weekend så en ny festival så dagen lys, Musik i Østerskoven, i Hobro. Her blev festen åbnet af “The Powls” (dem kommer vi tilbage til i næste tilbageblik “del 2”), men vil nok blive husket for en skøn koncert med kongen af dansk pop, Thomas Helmig. 

Musik i Østerskoven er tilbage igen i år, nu med to dages program i weekenden den 7. og 8. juni.

 

Copenhell

Trods et par regnbyger og forsinkelser skulle der mere til at tage den gode stemning fra publikum under den fire dage lange festival på Refshaleøen.

Her var det særligt Slipknot, et amerikansk heavy metal-band fra Des Moines, Iowa, som satte sine spor hos os.

 

Så blev det Sankt Hans

Sankt Hans-weekenden bød på Tinderbox, Kløften Festival og Riverboat Jazz Festival. Vi var med på alle tre. 

Tre fantastiske dage i Tusindårsskoven i Odense med Tinderbox ’23 kulminerende med et brag af en afslutningskoncert fra Benjamin Hav & Familien. Men også Maroon 5 tog r*ven på de fleste.

I Silkeborg var der jazz, liv og glade dage ved Riverboat Jazz Festival. Vores udsendte kom hjem med en særlig god oplevelse efter at have set “Second Line Jazzband” i Silkeborg.

Se mere her: Riverboat Jazz Festival spiller

I Haderslev var det særligt Kato og The Minds of 99 som vil blive husket fra Kløften 2023.

Foto: Mikkel Kramer

 

Den Største, Den ældste og Den Lille Fede

Da juni blev til juli var det også tid til tre af Danmarks største, hyggeligste og ældste festivaler.

Roskilde Festival er uden tvivl den største i landet og det er også den med det klart største line-up. Der var mange som kunne nævnes som Queen of The Stone Age, Tove Lo, Lil Nas X, Blur og Lizzo. Ja, stjerner var der nok af. Men en dansker har vi forbigået ind til nu, kan vi ikke komme uden om: Da Tobias Rahim indtog Orange Scene var det som om han bare fandt sit sande jeg.

Foto: Una Streit Larsen.

Se mere her: Velkommen til Orange Tobias Rahim

 

Øverst oppe

Skagen Festival er Danmarks nordligste festival og blev afholdtes for første gang i 1971 og er dermed en af Danmarks ældste musikfestivaler.

Vi havde sendt Signe til Skagen, og det kan der mange gode snakke ud af. En af dem var Anders Blichfeldt. Du kan se deres snak i linket her under.

Video: Signe møder Anders Blichfeldt

Nibe Festival eller ”Den Lille Fede”

Skalskoven er rammen om en af Danmarks hyggeligste festivaler. Med dens fire scener er der lidt for alle. I Nibe kan de bare noget særligt, som da de på lørdagens pressemøde trak en kanin op af hatten.

Suspekt var med på Facetime under dagen pressemøde ved Nibe Festival, hvor de fortalte, at de var på vej, for ingen Nibe Festival uden Suspekt lød det.

 Som den eneste festival, havde da de i alt hemmelighed fået Suspekt til at lukke den Blå Scene. Dette var Suspekt’s eneste festival job i 2023 og det faldt i god jord hos de glade Nibe gæster. Suspekt fyldte som mange nok ved Parken i september til en helt vanvittig koncert.

Nibe Festival vil også blive husket for flere af de danske navne, såsom Tessa, Benjamin Hav og The Minds of 99, som vil vi tænke tilbage på. Igen havde Nibe Festival sat flere udenlandske navne på plakaten, bl. a. OneRepublic. Men det var en svensk superstjerne som brændte sig mest fast i 2023: Zara Larsson kom på scenen med en energi og tilstedeværelse som bare gav meget mere end vi havde forventet. Vi gik fra koncerten med en wauw-oplevelse!

Foto: Martin Gorritzen

Se eller Gense: Kæmpe pop-fest med Zara Larsson i Nibe

 

Det var første tilbageblik på festival året 2023, vi kommer med en “Del 2” som kigger nærmer på de sidste seks måneder af 2023. Her kan du læse om Grøn Koncert, Smukfest og vi kigger også på nogle af de mange arena-koncerter som 2023 bød på.

Lignende artikler

Back to top button