FestivalnytGalleri

Galleri: Fantastisk afslutning på Fyrfest 2023

Se billeder fra afslutningen på Fyrværkeri Festival 2023, med Nik & Jay, The Mind of 99 og kongen af dansk pop, det levende festfyrværkeri Thomas Helmig. Det var også afslutningen på 14 år med festival for Mikael Andersen, som giver stafetten videre, for at kaste sig over en ny Darling.

Som afslutning på Fyrværkeri Festivalen, havde Mikael Andersen og co. virkelig fået fat i det ypperste af dansk musik.

For hvis ikke Lukas Graham var nok, skulle pladsen blive meget ”Hot” og ”Lækker”. For med ”En dag tilbage”, ”Novembervej” og ”Boing!” satte Nik & Jay i den grad fut i pladsen.

De 17.000 var dog ikke færdige med at blive forkælede, for Niels Brandt og venner også kaldet ”The Mind of 99” var næste act, på Fyrfest denne lørdag i Viborg.

The Minds of 99 er et prisbelønnet dansksproget post-punk rockband fra 2012. De har spillet på Orange Scene på Roskilde Festival og haft udsolgte koncerter på de største arenaer i Danmark, Ceres Arena, Royal Arena, Boxen og Parken.

The Minds of 99 er ”Stjerner på himlen” og selv om ”Alle Skuffer Over Tid” har Brandt og band ikke skuffet denne sommer.

Med deres ”Hurtige hænder” og ”En Stemme” har de skabt noget ganske særligt. The Minds of 99 er måske det bedste danske band live, denne aften i den gamle hovedstad var ingen undtagelse.

Hvem skal så afslutte sådan en stjerne parade og 14 års Fyrværkeri Festival. Jo, det skal kongen af dansk pop, et levende fyrværkeri og den perfekte afslutning på en skøn fest i Viborg Thomas Helmig.

Thomas Helmig voksede op i en søskendeflok på fire i et lægehjem i Aarhus-forstaden Egå. Den musikalske løbebane tog sin begyndelse i forbindelse med forældrenes skilsmisse. Skilsmissen skabte uro og utryghed for den lille Thomas, og han søgte ro ved klaveret. Allerede i en alder af 6 år var han derfor autodidakt pianist, og allerede i 4. klasse dannede han sit første band, ‘Heavy Oil’, sammen med nogle venner.

Thomas Helmig har ud over sin solokarriere også skrevet og produceret sange for andre, og har blandt andet arbejdet sammen med Søs Fenger, Hanne Boel, Peter A.G. Nielsen, Sanne Salomonsen, Ray Dee Ohh, Cut’N’Move, TV-2, Moonjam og Malurt.

Det er altid en fornøjelse at se Thomas Helmig på scenen, for med hans energi og smil, samt hans bagkatalog af syng med hit, kan man kun have en fest. Dette var også tilfældet lørdag tæt på søndag i Viborg.

SE OGSÅ: Viborg her er i til Fyrfest

 

Hvad venter der så nu.

Vi ved ikke så meget om fremtiden, vi ved bare at Mikael Andersen som har stået i front for festivalen i dens 14 år, har meddelt at det blev hans sidste og Fyrværkeri Festivalen er solgt.

Hvem køberen eller køberne er ved vi ikke endnu, der har dog gået flere rygter og flere af dem går på, at festivalen næste år udvides til mere end en dag. (Dette var jo allerede planen i 2020) Om der er tale om en eller to dage, må vi vente og se.

Hvad så med musikprogrammet. Med sådan et program som man har lagt for dagen i 2023, bliver det ikke let at overgå, eller hvad. Måske er det netop hvad de evt. nye ejere kan og vil. For med 17.000 solgte billetter på under et halvt døgn, er der måske basis for endnu større navne på plakaten næste år.

Hvem kunne i godt tænke jer at opleve næste år til Fyrfest 2024.

Vi glæder os til at kunne fortælle meget mere om festivalen fremtid, ligesom vi på Festival Nyt også glæder os til at følge med i Mikael Andersens nyt projekt ”Agger Darling”.  Et spillested i Agger i Vestjylland som byder på en række intime koncerter.

Vi lover at besøge Agger Darling og ser frem tid det, ligesom vi også er at finde på Fyrværkeri Festival 2024.

SE OGSÅ: Se starten på Fyrfest 2023

 

Foto: Torben Adsersen og Tommy Hansen.

Lignende artikler

Back to top button