Festivalnyt

SPOT Festival har fundet sin nye direktør

Rikke Andersen bliver den næste direktør for SPOT og SPOT Festival, når SPOT-stifter Gunnar K. Madsen stopper ved årsskiftet.

Efter knap 30 år skal SPOT have ny direktør, og valget er faldet på Rikke Andersen, der tiltræder stillingen fra 1. december 2023. Hun overtager direktørstolen fra Gunnar K. Madsen, der stiftede SPOT Festival 1994, og som fra årsskiftet har valgt at give faklen videre.

“Ud af et stærkt ansøgerfelt stikker Rikkes faglige og personlige egenskaber særligt frem, og vi er overbeviste om, at hun med sine relevante erfaringer er den helt rigtige til at fortsætte videreudviklingen af SPOT,” fortæller bestyrelsesleder for SPOT Festival, Lena Brostrøm om valget af den nye direktør, der er udpeget af bestyrelsen.

Rikke Andersen har siden 2018 været spillestedsleder og booker hos Fermaten i Herning, hvor hun har været daglig leder for 8 fastansatte og mere end 100 frivillige. I sin tid på spillestedet har Rikke Andersen især haft et stort fokus på samarbejde lokalt, regionalt og nationalt og på styrkelse af det lokale musik- og kulturmiljø, hvilket ligger godt i tråd med hendes kommende arbejde med SPOT Festival.

​​”Det er med stor glæde, at jeg tiltræder som direktør for SPOT Festival. SPOT Festival betyder meget for mig personligt, og jeg går til opgaven med stor ydmyghed. Samtidig er jeg begejstret for muligheden for at arbejde endnu mere med nogle af de områder, der fylder meget for mig, nemlig arbejdet med vækstlaget og med diversitet,” fortæller Rikke Andersen, der glæder sig til at stå i spidsen for Aarhus-festivalen. Hun fortsætter:

“Mit mål er at sikre, at SPOT Festival forbliver et af de vigtigste vinduer til den nye danske musikscene, samtidig med at vi styrker samarbejdet med branchen og skaber endnu større synlighed omkring festivalen. Og så glæder jeg mig til samarbejdet med sekretariatet og SPOT’s bestyrelse.”

Inden Rikke Andersen blev spillestedsleder for Fermaten, har hun været involveret i forskellige projekter i musikbranchen, der bl.a. tæller Aarhus Calling, Levende Musik i Skolen, samt Recart Music. Rikke Andersen har også været meget involveret i forskelligt bestyrelsesarbejde, hvor hun lige nu er en del af bestyrelserne hos Den Jyske Kunstfond, Dansk Live og Tempi.

Rikke Andersen er 44 år og bor i Aarhus.

Lignende artikler

Back to top button