Festivalnyt

SPOT Festivals direktør stopper ved årsskiftet

Efter næsten 30 år som frontmand for SPOT Festival, har direktør Gunnar K. Madsen valgt, at tiden er inde til at give faklen videre.

Et musikliv, der efterhånden har strakt sig på tværs af både årtier og et århundredskifte(1978-2023), blev til ved et tilfælde, da Gunnar K. Madsen, efter at have fået en exam art i Dansk Litteratur fra Aarhus Universitet, var kørt fast i det akademiske spor. Og hvad gør man, når hjulene hænger fast? Man bakker og kører en anden vej.

Den anden vej blev så musikkens, hvor han i slut 70’erne startede som booker og medejer af Aarhus Musikkontor (det senere Skandinavian) og roadie, chauffør og alt-mulig-mand for ikoniske bands som Kliche og tv-2. Herefter var Gunnar K. Madsen med til at stifte De Danske Musikkontorer, en del af initiativgruppen til Den Danske Transportstøtteordning og i 1981 var han med til at stifte ROSA – Dansk Rock Samråd, som han først blev formand for, og senere var leder af indtil 2020. Det var i rollen som leder af ROSA, at kimen til SPOT blev lagt, og i 1994 så festivalen dagens lys – en festival han nu giver videre til nye kræfter i chefstolen.

Personligt takker jeg af, ved udgangen af året, efter 45 års arbejde med at formidle ny dansk musik både nationalt og internationalt. SPOT Festival står naturligvis mit hjerte særligt nært i et langt arbejdsliv med musik. Ambitionen med SPOT var – og er – at skabe mest mulig national og international opmærksomhed på bredden og kvaliteterne i den nyere danske musikproduktion. En mission som jeg synes, vi er lykkedes fornuftigt med gennem mange års festivaler, og jeg glæder mig til at se, hvordan det videreføres i hænderne på en ny leder, fortæller Gunnar K. Madsen

Foruden det vigtige arbejde med SPOT, har Gunnar K. Madsen også flere kulturpolitiske meritter, hvoraf nogle af de vigtigste er hans centrale roller i forbindelse med henholdsvis udviklingen af det politiske grundlag for etableringen af Spillestedsloven, og arbejdet med revideringen af Musikloven, som gjorde det muligt at dansk musik i udlandet blev lovliggjort ift. at få støtte. Sidstnævnte mundede blandt andet også ud i oprettelsen af MXD – Music Export Denmark, som Gunnar K. Madsen også står bag som initiativtager og mangeårig næstformand.

Få har som Gunnar Madsen udøvet blandingen af fag- og menneskekundskaber så enestående. Med veneration, pragmatisme, nærvær og en stærk sans for autonomien i musikerens arbejde, har han vundet stor tillid hos en stor skare af musikkens udøvere, skabere og deres branchefolk. Gunnar Madsen deltog aktivt og målrettet i tilblivelsen af Danmarks musiklovgivning og har siden medvirket til videreudvikling af denne, lyder det fra SPOT Festivals bestyrelsesleder, Lena Brostrøm.

Selvom den sidste SPOT Festival er lige rundt hjørnet, så er sidste arbejdsdag først i slutningen af 2023. Og når lederkasketten til den tid officiel er lagt på hylden, bliver den nyfundne fritid dedikeret til familien, samt mulige nye opgaver og ansvarsområder, der nok helt naturlit vil ligge i det musikfaglige område.

Stillingen som direktør for SPOT Festival slås op pr. 17.04.2023

Lignende artikler

Back to top button