FestivalnytLine-up

Shakin’ Stevens kommer til Jelling Musikfestival

De allersidste navne til hovedscenerne på dette års Jelling Musikfestival er nu på plads. Byd velkommen til bl.a. Shakin’ Stevens, Drew Sycamore, Benjamin Hav & Familien og Lars Lilholt Band.

Med 13 nye tilføjelser til plakaten er Jelling Musikfestivals program på plads for 2023. Dagens offentliggørelser er en samling af de stærkeste fællesskabsoplevelser fra både ind- og udland.

Den enestående, platinsælgende Shakin’ Stevens vender endelig tilbage til Danmark for første gang i ti år for at toppe Jelling Musikfestival-plakaten 28. maj 2023.

Shakin’ Stevens har siden 1960’erne blandet country, rock og rock’n’roll til sin helt egen unikke musikalske genre. I 1980’erne udgav Shakin’ Stevens nogle af sine største hits, såsom ’You Drive Me Crazy’, ’This Ole House’ og ’Oh Julie’, der gjorde ham til årtiets bedst sælgende singleartist i Storbritannien. Shakin’ Stevens indtager Store Scene i Jelling lige efter udgivelsen af hans nye album ’Re-Set’, der bygger nye eventyrlystne facetter på det anmelderroste roots-rock-prægede 2016-album ’Echoes of Our Times’.

Benjamin Hav & Familien har erobret Danmark med et show helt uden sidestykke. Med sit orkester bestående af nogle af Danmarks allerbedste livemusikere i ryggen overrasker og overvinder Benjamin Hav publikum med ekstraordinær musikalitet, energi og momenter af ren genialitet. Sidste år lagde han Teltscenen på Jelling ned – nu står han klar til at indtage Store Scene.

De seneste to år har Drew Sycamore etableret sig som én af dansk musik helt store popidoler, der har potentialet til at nå langt udover landets grænser. Hun fortsætter med at dominere radiobølgerne med ’Electric Motion’ og ’Madonna’ fra den dugfriske plade ’Superfaith’, som danner grundlaget for en ny, superintens fest på Jelling Musikfestival.

Læs også: Galleri: Se Drew Sycamore på Jelling Musikfestival

 

Sidste år måtte Lars Lilholt Band aflyse koncerten på Jelling Musikfestival. Men i år vender de tilbage med et triumftog af en koncert på Teltscenen fredag aften, der byder på en endeløs strøm af Lilholts største hits, leveret med ottemandsorkesterets uforlignelige spilleglæde og unikke lyd.

Fællessang er kommet for at blive. DR-vært og komponist Katrine Muff inviterer lørdag d. 27. maj til fællessang med hele den danske sangskat i hånden, som vi kender det fra Fællessang- programmerne. 28. maj følger Fællessang m. Brandbjerg Højskole op og inviterer alle til at lufte stemmebåndene med højskolesangbogen som omdrejningspunkt.

Derudover er de allersidste navne på Alfreds, Tribunen og Søpavillonen faldet på plads. Det lovende stjerneskud Ida Laurberg indtager Jelling med bl.a. popperlen ’Terrier’, lavet i samarbejde med Andreas Odbjerg. Stine Klingsten kombinerer pop, disco og folk i et nysgerrighedsvækkende og nærværende univers. De fem kvinder i GASOLINE hylder Gasolin’ med et repertoire bestående af Gasolin-hits og sange fra Kim Larsens første soloalbum ’Værsgo’. Metropols pop-, rock- og funkfest sætter igen ild til dansegulvet. John Mogensen Jam gør deres for at holde arven levende med velspillede fortolkninger af John Mogensens talløse hits – naturligvis iført røde seler.

Den lokale museumsinspektør og DJ Adam Bak væver dronning Thyra ind i en moderne kontekst med et dj-set bygget over hendes liv. Og endelig lukker det millionstreamende Twitch- og YouTube-fænomen Jaxstyle Tribunen søndag med sit dugfriske dj-univers.

Læs også: 55 nye navne klar til Jelling Musikfestival 2023

 

Dermed er lineuppet til Jelling Musikfestival 2023 komplet, og ganske snart kan vi løfte sløret for plakater og spilleplaner.

Lignende artikler

Back to top button