Festivalnyt

NorthSide forbedrer adgangs- og udgangsforhold og øger sikkerheden

NorthSide offentliggør nye tiltag for øget sikkerhed, forbedrede områder til cykler, shuttlebusser og taxier samt mere bemanding på årets festival. Det sker for at øge trygheden og skabe en bedre oplevelse for gæsterne og dermed takle nogle af de udfordringer, festivalen stødte på i 2022 i forbindelse med flytningen til den nye festivalplads i Eskelunden.

Det aarhusianske festivals-flagskib NorthSide offentliggør nu en række tiltag, som har til formål at skærpe sikkerheden og skabe en endnu bedre oplevelse for festivalens gæster i år. Det sker på baggrund af de uforudsete udfordringer, man oplevede i forbindelse med flytningen til den nye festivalplads i Eskelunden i 2022.

 

Åhavevej lukkes

NorthSide har indgået en vigtig aftale med Aarhus Kommune, Politi og Brandvæsen, som gør det muligt at lukke Åhavevej i timerne efter sidste koncert for på den måde at skabe et markant større udgangsområde for publikum. Åhavevej er en tilstødende hovedvej til Eskelunden, og den genåbnes, når publikumsmængden har passeret.

 

Plads til 25.000 cykler

Gør man som NorthSide anbefaler og tager sin cykel til festivalen, er der flere gode nyheder. Der bliver i år skabt ni områder til cykelparkering med en samlet kapacitet på 25.000 cykler. Den tidligere kapacitet var på 15.000 cykler. Cykelparkeringspladserne bliver markeret med en unik tal- og farvekombination, så man nemt kan finde sin cykel igen efter en lang festivaldag. Samtidig står frivillige og sikkerhedspersonale klar til at vejlede gæster i området, både ved ankomst og afgang.

 

Taxier og shuttle-busser får dedikeret zone

Foretrækker man at blive kørt til og fra festivalen, har taxier og shuttle-busser i år fået en dedikeret zone til pick-up og drop-off omkring Tøndergade, blot 10 minutters gang fra pladsen. Formålet med zonen er først og fremmest at skabe mere sikkerhed for publikum og bedre struktur for trafikken, da den vil hjælpe til ensretning af trafikken ved pladsen.

 

Mere personale ved ind- og udgange

NorthSide har også valgt at øge antallet af personale ved festivalens ind- og udgange. Den øgede bemanding skal mindske ventetiden, når festivalen åbner, samt skærpe de sikkerhedsmæssige forhold i forbindelse med udgang fra pladsen efter dagens sidste koncert.

 

Ny godkendelsesprocedure af pladsen

Nye love og nye offentlige godkendelsesprocedurer (BR18) forsinkede åbningen af festivalpladsen i 2022. Gennem produktiv dialog og velvilje fra Aarhus Kommune og Aarhus Brandvæsen er det i år muligt at implementere en ny godkendelsesprocedure af pladsen, og dermed forventer NorthSide ingen forsinkelser i forbindelse med åbning af pladsen i 2023.

”Vi er enormt glade for vores nye festivalplads, og vi har fået meget ros for indretningen og oplevelsen af den. Vi har evalueret på sidste års udfordringer og må blankt erkende, at hverken adgangen til festivalen eller udgangen fra festivalen fungerede efter hensigten. Derfor har vi igennem et intensivt samarbejde med Aarhus Kommune, Politi og Brandvæsen udarbejdet en række konkrete tiltag, der både skal øge sikkerheden og forbedre oplevelsen for alle vores gæster. Med ovennævnte tiltag er det vores klare forventning, at publikum får en fantastisk festivaloplevelse uden problemer i 2023.” udtaler Brian Nielsen, Festivalchef for NorthSide.

Nye tiltag på NorthSide 2023, opsummeret:

  • Åhavevej lukkes ved dagens afslutning, indtil publikum er væk fra festivalpladsen
  • Plads til 25.000 cykler og forbedrede forhold til cykelparkering
  • Taxier og shuttle-busser får en dedikeret zone til pick-up og drop-off
  • Ny godkendelsesprocedure af pladsen skal forhindre forsinkelser ved åbningen
  • Mere dedikeret personale både ved ind- og udgang, samt på pladsen

Læs også: NorthSide offentliggør det fulde lineup til 2023

 

Om NorthSide:

NorthSide bliver i år afholdt fra den 1.-3. juni 2023 i Eskelunden og byder på navne som Muse, The Chemical Brothers, NxWorries (feat. Anderson. Paak og Knxwledge), Lukas Graham, The 1975, First Aid Kit, Sam Fender, Tobias Rahim, Nik & Jay, LP, Little Simz, Yemi Alade og Pusha T, samt mange flere.

NorthSide fik sin debut på den danske festivalscene med en endagsfestival den 19. juni 2010, hvor alle fem navne var danske. Siden da har festivalen udviklet sig til en tre dage lang begivenhed med internationale såvel som nationale topnavne fordelt på flere scener og et skarpt fokus på økologi og bæredygtighed. Musikken spænder bredt, så der er noget for de fleste – også for dem, der søger at få udvidet deres musikalske horisont. NorthSide skaber en oplevelse, som ikke findes noget andet sted, hvor sideshows og eventområder skaber yderligere unikke og magiske rammer.

Lignende artikler

Back to top button