KoncerterKoncertgalleri

Helmig helmer aldrig

Thomas Helmig kan stadig skabe en folkefest. Så meget står tydeligt tilbage efter aftenens koncert i Royal Arena. Og selvom alderen nærmer sig de 60 har den aarhusianske musiker stadig et godt tag i de danske kvinder. Det gjaldt også denne gang, hvor det var kvinder, veninder og kun enkelte mænd, der fortrinsvist så ud til at være trukket med. Lige indtil musikken begyndte at spille.
 
 
For når musikken begyndte at spille, var der ikke nogen, der stod stille. Og hits efter hits bragede ud over folkemængden. Det har vi set før, og uanset hvordan vi drejer det, så kan Helmig noget, der rammer direkte i sjælen på danskerne.
 
 
Den velkendte popmusiker har gennem årene lagt en stor del af sig selv i musikken, hvilket stod tydeligt i Royal Arena. Men alligevel var der noget ganske særligt over koncerten denne aften.
 
 
Det var første gang Thomas Helmig stod på scenen efter han – og vi – mistede sønnen Hugo Helmig sidste år. Og det bar koncerten og Helmigs optræden også præg af. Det blev dog aldrig for sentimentalt. I stedet ramte han en balance, der på fremragende vis gav ham muligheden for både at fortælle om savnet og sorgen, men også om at livet går videre, og at Hugo altid vil være der med ham.
 
 
Thomas Helmig dedikerede dybt inde i mit hjerte til sønnen, og han havde også taget Hugos nummer Wild med på setlisten. Midt i koncerten dukkede Medina op som den store overraskelse, hvilket også var med til at understrege, at selv om livet er bragende uretfærdigt, skal man ikke dvæle i sorgen.
Men huske at leve det. Og den mentalitet er én af årsagerne til, at Thomas Helmig altid vil have en ganske særlig plads i danskerne hjerter.
 
 

★★★★★★

Thomas Helmig i Royal Arena, København

Foto og tekst: Una Streit Larsen

Lignende artikler

Back to top button