FestivalnytLine-up

Syd For Solen tilføjer fire nye navne

SYD FOR SOLEN præsenterer nu det fulde program for torsdag d. 8. juni i Søndermarken. Unknown Mortal Orchestra (NZ), Bonny Light Horseman (US), Lowly (DK) og Melody's Echo Chamber (FR) er klar til at gøre torsdag den 8. juni

Torsdag den 8. juni bliver en magisk dag i Søndermarken. SYD FOR SOLEN præsenterer i dag de fire artister, der fuldender torsdagsprogrammet, hvor det verdensberømte amerikanske indie-band Bon Iver sætter den musikalske dagsorden for en unik oplevelse midt i byen.

Unknown Mortal Orchestra (NZ)
Bonny Light Horseman (US)
Lowly (DK)
Melody’s Echo Chamber (FR)

SYD FOR SOLEN er tre dages musik i Søndermarken 8., 9. og 10. juni 2023, hvor hver dag har sin egen musikalske agenda. På festivalens første dag om torsdagen står det verdensberømte band Bon Iver (US) i spidsen for en dag i indie-genren og i den stemningsfulde musiks tegn. Arrangørerne er nu klar med de sidste fire navne, der sammen med tidligere annoncerede Arooj Aftab (PK) og Bremer/McCoy (DK), fuldender line-up’et. Der er lagt op til en overordentlig stemningsfuld dag med en perlerække af anmelder- og publikumdarlings fra ind- og udland.

”Torsdag på SYD FOR SOLEN fylder vi den smukke have med overordentlig smuk musik. De enkelte artister varierer i udtryk, men alle optrædende bevæger sig på den ene eller anden måde på den stemningsfulde og sensible sti, som hovednavnet Bon Iver sætter,” fortæller Xenia Grigat, der er programansvarlig på SYD FOR SOLEN og senior promoter i musikagenturet smash!bang!pow!, der arrangerer festivalen.

SYD FOR SOLEN er nu næsten i mål med festivalens tre forskellige dage. I sidste uge offentliggjorde festivalen det fulde lørdagsprogram i rockens tegn anført at The War On Drugs og Iggy Pop, i dag gælder det torsdagen og snart vil fredagens fulde elektroniske line-up med Aphex Twin og Peggy Gou i spidsen også være ude. Alle billetter er i salg via Billetlugen.

 

Mindeværdige live-oplevelser og tilbagelænet folket energi

”Hvis der er et band, der kan spille solen frem, så er det new zealandske Unknown Mortal Orchestra. De forstår at skabe musik, der rammer lige i hjertekulen. Når de optræder live, er det som at blive sendt tilbage til sine smukkeste minder – eller måske bedre endnu; at mærke, at man er midt i at skabe sig et nyt. Lige nu går hele indie-verden og venter på deres femte studiealbum, der udkommer i marts, så de er superaktuelle, når de kommer til Søndermarken i juni,” fortsætter hun.

”Trioen Bonny Light Horseman fra USA repræsenterer torsdagens mere folkede sangskrivning, som vi også oplever i flere af Bon Ivers sange. Deres musik lyder som om, den er født ud af tilbagelænede jam-sessions på en solfyldt veranda med øl på køl og et halmstrå i mundvigen – og det er lige præcis den bløde energi, som vi håber sænker sig over publikum,” fortæller Xenia Grigat.

Lowly

Dansk verdensband og et fransk blomsterbarn

”Hvis der er et dansk band, der forstår at tryllebinde både ind- og udland, så må det være Lowly, og de har netop udgivet deres tredje og længe ventede studiealbum på det internationale pladeselskab Bella Union. Lowly er nemlig et band, der altid har fået stor ros for netop deres internationale lyd, selvom de torsdag den 8. juni i den grad er på hjemmebane i sommerlandskabet i Søndermarken,” fortsætter hun.

”Vi skal også byde velkommen til franske Melody’s Echo Chamber. Her har vi at gøre med en sangskriver, der er åbenlyst forelsket i flere af 60’ernes mest markante musikalske strømninger, hvilket bliver tydeligt i hendes legende og let psykedeliske og overordentligt forførende poppede ørehængere. Det er faktisk svært at forestiller sig en dejligere sommertorsdag, end den vi nu præsenterer fuldt ud,” afslutter Xenia Grigat.

 

Billetter, program og kontaktinfo

Billetter til SYD FOR SOLEN sælges via sydforsolen.dk eller på billetlugen.dk. Prisen er 700,- kroner + gebyr for en dagsbillet og er i salg via Billetlugen.dk.

Indtil videre ser programmet således ud:

Torsdag, 8. juni 2023

Bon Iver (US)
Unknowvn Mortal Orchestra (NZ)
Bonny Light Horseman (US)
Arooj Aftab (PK)
Bremer/McCoy (DK)
Lowly (DK)
Melody’s Echo Chamber (FR)

 

Fredag, 9. juni 2023

Aphex Twin (UK)
+ Peggy Gou (KR)

…og mange flere.

 

Lørdag, 10. juni 2023

The War On Drugs (US)
+ Iggy Pop (US)
The Walkmen (US
Warpaint (US)
Katinka Band (DK)
Gretel Hänlyn (UK)
Brimheim (DK)

Melody’s Echo Chamber

OM SYD FOR SOLEN

SYD FOR SOLEN er tre unikke dage med festivalstemning i Søndermarken på Frederiksberg. Hver dag har sit eget hovednavn fra absolut øverste hylde, stærkt bakket op af en perlerække mellemstore og up-coming navne, der på forskellig vis komplementerer hovednavnet. Der vil være artister fra ind- og udland, og der vil både være noget man kender, og noget nyt og spændende man kan udforske.

Festivalen foregår i Søndermarken på Frederiksberg, der over tre dage forvandles til en smuk og vibrerende festivalplads, der med solskin, glade gæster og et solidt musikprogram sender den helt særlige stemning af sommerfestival udover byen. Læs mere på sydforsolen.dk.

Festivalen arrangeres af det erfarne musikagentur smash!bang!pow!, der i snart 15 år har arrangeret koncerter med både danske og udenlandske artister.

SYD FOR SOLEN fandt sted for allerførste gang i juni 2022 med Liam Gallagher, The National og Jungle som hovednavne.

Vi ses til SYD FOR SOLEN – Musik i Søndermarken den 8., 9. og 10. juni 2023.

Lignende artikler

Back to top button