FestivalnytLine-up

Falsled Kro, Hærværk, Det sidste måltid og David Zilber er blandt hovednavnene på Heartlands Food-program 2023

Der er kul på smag, håndværk og sanselighed, når Heartland i dag præsenterer programmet for Food, der kan opleves i de smukke omgivelser ved Egeskov Slot på Heartland den 8.-10. juni i år.

Den tilbagevendende institution Heartland Banquet genopstår i nyt format – i år med intet mindre end tre toprestauranter. Over festivalens tre dage serverer Restaurant HærværkFalsled Kro og Folkets Madhus unikke smagsoplevelser i smukke omgivelser. Heartland præsenterer i dag også årets Food Sessions, der er hjertet i Heartlands gastronomiske program. Her kan publikum blandt andet opleve radioprogrammet Det sidste måltid live, den tidligere noma-kok David Zilber og flere af landets mest engagerede madentusiaster nørde. Den charmerende røde lade danner igen i år rammen om Heartland Bakery, når Jesper Gøtz inviterer David Milberg Rask Andersen og René Hansen forbi som gæstebagere. Sidst, men ikke mindst, inviterer A.C. Perch’s Thehandel til Afternoon Tea med klassisk the samt den nye Heartland The skabt til lejligheden i den smukke slotspark.

Vi vil altid være madnørdens festival. I år skal det handle om vild hvede, mavebakterier, psykisk velvære og lystfiskeri, fastelavnsboller, ild og gastronomisk hærværk. Du skal glæde dig som den kæmpe madnørd, du er,” udtaler Emil Blauert der sammen med Tine Skou kuraterer Food-programmet på Heartland.

Udsøgte restauranter gæster Heartland Banquet
Under lærredsdugen i det smukke tremastede telt, der danner rammen om Heartland Banquet, går nydelse og samvær op i en højere enhed, når nogle af Danmarks bedste kokke serverer sublim gastronomi ved langborde.

Hver dag trækker kokke fra tre særligt udvalgte restauranter i arbejdstøjet og serverer deres bud på en Heartland Banquet. Med hele tre seatings per dag kan gæsterne få smagsoplevelser ud over det sædvanlige.

Torsdag kan gæsterne i Banquet-teltet lade sig forføre af en af Aarhus’ mest hypede restauranter, når kokkene fra Restaurant Hærværk, tryller med en lokal og økologisk menu.
Fredag vil folkene bag den hæderkronede fynske institution Falsled Kro forkæle gæsterne med fokus på årstidens lokale råvarer med inspiration i både det danske og franske køkken.


Lørdag indtager Folkets Madhus teltet med Michael Museth i spidsen. Med en glødende passion for det gode slagterhåndværk og for en demokratisk udbredelse af glemte traditioner vil Museth og hans team levere et ekstraordinært måltid med sæsonens friskeste råvarer smukt akkompagneret af Museths egenproducerede charcuteri.

Billetter til Heartland Banquet kan købes på heartlandfestival.dk

Heartland Food Sessions – Det sidste måltid, varme krydderier, lystfiskeri og sprængfarlige gæringsprocesser

Heartlands Food Sessions, der tidligere foregik på Tastelandscenen, skifter karakter og kan nu opleves flere steder på Heartland. Her kan publikum opleve nogle af landets ypperligste gastronomer og madentusiaster på slap line.

Det sidste måltid kan i år opleves live på Heartland. Over en nøje udvalgt menu får journalistog international korrespondent Stéphanie Surrugue serveret sin nekrolog og sidste måltid. Lærke Kløvedal er vært for måltidet og samtalen.

Jagten på mental sundhed er i højsædet, når tv-lægen Peter Qvortrup Geisling og fiskeriekspert og naturelsker Gordon P. Henriksen taler om, hvordan jagt og fiskeri kan have en helende effekt på sindet. For hvad er det, der sker mentalt, når man trodser vejr og vind og kaster snøren i vandet og kun koncentrerer sig om fiskeriet og om at være i naturen?

Med gærende ekstrakter, der syder og bobler, vil fermenteringspioneren, David Zilberberette om fermentering og konservering af fødevarer. Zilber er født i Canada, tidligere kok på noma og er af flere internationale medier beskrevet som en af de mest interessante personer på den internationale madscene lige nu.

Der bliver fyret godt op under smag og farver, når Rosio Sanchez’ mexicanske mad møder Fyn. Sanchez har tidligere arbejdet som dessertkok på noma og er kendt som Danmarks ukronede taco-dronning. Hun er utvivlsomt en af hovedkræfterne bag den sydamerikanske bølge, der de sidste år har skyllet ind over Danmark.

Ved en korn-ceremoni vil de to møllere Emilie Hansted Berning og Ingeborg Jespersen Pauls fra det regenerative landbrug Vild Hvede forklare, hvordan en bæredygtig lokalt forankret forvaltning af jordens ressourcer kan forenes med vores madkultur.

Chokolade er ikke bare chokolade. Og slet ikke hvis du spørger Mikkel Friis-Holm. Friis-Holms chokolade er et utal af gange kåret som verdens bedste, og på Podium-scenen kan publikum opleve hvorfor. Her vil Friis-Holm være vært for en workshop hvor chokolade, etik og kvalitet er i centrum.

Find mere information om arrangementerne på heartlandfestival.dk

Hjemmebag til festivalfolket
Publikum vil igen i år kunne købe brød og sødt bagværk hos Heartland Bakery med surdejs-connaisseuren Jesper Gøtz i spidsen. Bager og kok Jesper Gøtz har lagt sin energi og passion i at forbedre den danske brødkultur og i den charmerende røde lade får han traditionen tro besøg af to gæstebagere. I år får han selskab af David Milberg Rask Andersen, der i 2020 stiftede mikrobageriet DavidBreadHead, og René Hansen, der er kok og tidligere restaurantindehaver af bl.a. Retour samt stifter og indehaver af det succesfulde aarhusianske bageri Berta.

 

Afternoon Tea
A.C. Perch’s Thehandeltilbyder en ganske særlig oplevelse på Heartland, når de inviterer til Afternoon Tea i den smukke thesalon i Lowland-området foran Egeskov Slot. Med udspring i de lande, som Silkevejen gik igennem, tilbyder A.C. Perch klassisk the og den særlige Heartland The med bl.a. jernurt – en urt der også dyrkes ved Egeskov Slot. Med Silkevejens krydderier og lokale fynske råvarer er der rig mulighed for at smagssanserne vil blive stimuleret, når A.C. Perch dækker op til theselskab.

Udover Afternoon Tea vil A.C. Perch tilbyde thecocktails, the to-go mv.

Billetter til Afternoon Tea kan købes på heartlandfestival.dk

 

Flere offentliggørelser på vej
De kommende uger og måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne inden for både Music, Art, Talks og Food, der kan opleves på Heartland 2023. Festivalen finder sted fra torsdag den 8. juni til lørdag den 10. juni ved Egeskov Slot på Midtfyn.

 

BILLETSALG
Partoutbillet: 2.540 DKK ekskl. gebyr
Partoutbillet, børn (6-12 år): 840 DKK ekskl. gebyr
Partoutbillet, børn (0-5 år): 50 DKK ekskl. gebyr
2-dagsbillet: 1.840 DKK ekskl. gebyr (udsolgt)
2-dagsbillet, børn (6-12 år): 695 DKK ekskl. gebyr (udsolgt)
2-dagsbillet, børn (0-5 år): 50 DKK ekskl. gebyr (udsolgt)
1-dagsbillet: 1.240 DKK ekskl. gebyr (lørdag udsolgt)
1-dagsbillet, børn (6-12 år): 350 DKK ekskl. gebyr (lørdag udsolgt)
1-dagsbillet, børn (0-5 år): 30 DKK ekskl. gGebyr (lørdag udsolgt)

OVERNATNINGSTILBUD
Campingpas (v. eget telt, iglotelt, tenthouse eller caravan): 250 DKK ekskl. gebyr
Opslået iglotelt (2 pers.): 1.000 DKK ekskl. gebyr
Tenthouse (2 pers.): 2.540 DKK ekskl. gebyr
Caravanpas (uden strøm): 1.240 DKK ekskl. gebyr
Strøm til caravanpas: 940 DKK ekskl. gebyr
Mini Lodge (2 pers.): 5.940 DKK ekskl. gebyr (Udsolgt)
Boutique Tent (2-4 pers.): 6.940 DKK – 8.940 DKK ekskl. gebyr

Billetlink: www.heartlandfestival.dk

Lignende artikler

Back to top button