FestivalnytLine-up

Tobias Rahim vender tilbage til Jelling Musikfestival

Publikum kan forvente en endeløs kærlighedsfest, når Tobias Rahim indtager Store Scene på Jelling Musikfestival.

Danmark har sjældent oplevet gennembrud, der kan måle sig med Tobias Rahims mastodontiske indtog på musikscenen. På de to år, der er gået siden albumdebuten i eget navn, har han erobret stort set alle danske festivaler, høstet utallige priser og med massiv hitlistedominans sikret sig både 1.-, 2.- og 4.-pladsen over mest streamede sange i Danmark i 2022. Tilmed har han i samme periode både udgivet en digtsamling og endnu et anmelderrost album.

Sidste sommer tiltrak Tobias Rahim enorme menneskehav – ikke mindst på Jelling Musikfestival, hvor kærlighedsfesten propfyldte hele pladsen foran Tribunen. Opbuddet vidner om et massivt folkeligt gennembrud, som dog på ingen måde har afmystificeret Tobias Rahims egen grænsesøgende verden. I 2023 vender han tilbage til Jelling Musikfestival, hvor han får en velfortjent plads på festivalens største scene, der matcher den danskkurdiske kunstners vingefang.

Tobias Rahim er indbegrebet af en særegen kunstner, der har formået at skabe sit helt eget personlige frirum med plads til tabuer, politiske budskaber, sex, følelser og grænsesøgende, poetisk lyrik.

Den spæde begyndelse med sange som ’Costa Del Sol Til København’ og ’Jesus’, vidnede hurtigt om en artist, man ikke bare kan sætte i bås. Siden har det ene monsterhit afløst det andet på streaminglisternes topplacering. ’Stor Mand’, ’Mucki Bar’, ’Feberdrømme Xx Dubai’, ’Flyvende Faduma’ og ’Ozonlag A Energi’ vidner om den enorme musikalske spændvidde, der er at finde på albummet ‘Når Sjælen Kaster Op’ fra oktober. Med det allerede imponerende katalog har Rahim begået den nærmest umulige bedrift at kombinere et udfordrende, legesygt univers med et mainstream-gennembrud.

”Tobias Rahim er fascinerende på alle måder, fordi han belyser vores samtid og tilværelse fra nye vinkler. Samtidig er han en unik popmusiker, der både evner at kombinere utallige genrer i ét helstøbt udtryk og skabe en medrivende fest fra scenen,” siger Jelling Musikfestivals programchef Gaute Parbo Niemann.

I starten af 2023 drager Rahim på en fuldkommen udsolgt arenatour i de fire største byer. Danmark har ganske enkelt forelsket sig hovedkulds i Tobias Rahim og hans farverige, utilregnelige verden, hvor man altid kan forsøge at regne den ud, men kun kan vide sig sikker på én ting: at overskægget står knivskarpt.

Med dagens offentliggørelse ser programmet således ud indtil nu:

Lukas Graham
Tobias Rahim
Nik & Jay
Medina
TV-2
Swan Lee
Lamin
Prisma
Malte Ebert
Bagstiv

Lignende artikler

Back to top button