Festivalnyt

Ingen festival på Langeland i 2023

AFLYSNING: Langelandsfestival har i dag offentliggjort at der ikke bliver afviklet festival i 2023. Om festivalen kommer tilbage ved vi ikke endnu.

Langelandsfestival har i dag offentliggjort at der ikke bliver afviklet festival i 2023.

Vi har spurt indtil, om der er planer om at genoplive festivalen igen i 2024. Men det forlyder at der ikke er yderlig kommentar en det som er meldt ud på både hjemmesiden og Facebook.  Festivalen skriver således:

 

Efter lange og nøje overvejelser er vi nået frem til, at det desværre ikke kan lade sig gøre at afvikle Langelandsfestival 2023 økonomisk forsvarligt. 

I sommer fejrede Langelandsfestival sit 30-års jubilæum. Det gjorde vi med begejstring og stolthed over festivalens historie og alle de mange glade stunder, som uendeligt mange gæster, crew-medlemmer og familier har delt gennem årene.

Samtidig var det en tilbagevenden til en festivalsommer, der så meget anderledes ud, end sidst vi havde muligheden for at fejre festival i 2019. Da var festivalen i en fornuftig udvikling, og vores klare forventning var, at Langelandsfestival 2020 skulle løbe rundt.

Den økonomiske udfordring

I sommer kastede coronapandemien sine skygger, og samtidig har samfundets generelle økonomiske tilstand gjort, at vi som festival så ind i en økonomisk situation, der kunne blive en udfordring. Det vidste vi, men på trods af det, var det vores klare ambition at sikre så god en fest, som overhovedet muligt. Derfor investerede vi yderligere i musikbudgettet og lagde mange kræfter i at udvikle festivalen.

Desværre har det vist sig, at vi ikke fik solgt det antal festivalbilletter, der var afgørende for at sikre en acceptabel festivaløkonomi. Efter at alle regninger for 2022 er blevet betalt, er resultatet et stort millionunderskud. Derfor bliver konklusionen nu, at Langelandsfestival ikke afvikles i 2023 i AKP Groups regi.

Vi skylder at give klar besked nu

Festivaldirektør Allan K. Pedersen har ejet Langelandsfestival siden 2006, og har siden da arbejdet for at sikre så godt et festivalprodukt som muligt, samtidigt med at festivalen har skullet kunne løbe rundt. Han siger:

”Det har altid været en stor glæde for mig at lave Langelandsfestival, og selvom økonomien har været svingende, har jeg altid troet på konceptet. De senere års udfordringer, markedet og fremtidsudsigterne som sådan har dog udfordret mig i den tankegang.”

Det har ikke været en nem beslutning at træffe, for Langelandsfestival har været en vigtig del af festivalejerens og hele hans families liv gennem de sidste 15 år. Han fortæller:

“Noget af det, som jeg har holdt mest af, har været at møde gæster, crew og partnere, når jeg er gået rundt på festivalområdet. Glade mennesker, der har skabt deres egne festivaltraditioner og nydt deres ferie sammen med os. Så meget desto mere ærgrer det mig, at vi ikke fik solgt nok billetter i sommer.”

Tak for jeres glæde og hjælp

Siden i sommer har vi overvejet, diskuteret og arbejdet på, hvordan en Langelandsfestival 2023 kunne komme til at se ud, men vi må erkende, at det nu er tid til at meddele alle jer, der skal have styr på ferieplanerne, at vi ikke kommer til at afvikle Langelandsfestival i 2023.

Vi ønsker at udtrykke vores store tak til alle gæster, crew-medlemmer og partnere, der har været med til at stable så stort et arrangement som Langelandsfestival på benene.

 

Lignende artikler

Back to top button